Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Νίκος Χαρδαλιάς: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 μέχρι τις 05:00 σε όλη την Ελλάδα από την Παρασκευή

Νίκος Χαρδαλιάς: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 μέχρι τις 05:00 σε όλη την Ελλάδα από την Παρασκευή

Περιορίζοντας την κινητικότητα, περιορίζουμε τη διασπορά του ιού, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοινώνοντας νέα μέτρα που ισχύουν από την Παρασκευή το πρωί σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου από τις 21:00 – 05:00 απαγορεύεται η κυκλοφορία και οι μετακινήσεις περιορίζονται στις απολύτως αναγκαίες.

Αυτές είναι:

η μετακίνηση για λόγους εργασίας
η μετακίνηση για σοβαρούς λόγους υγείας
η μετακίνηση για συνοδεία κατοικίδιου πλησίον της οικίας μας.

Όλες οι παραπάνω μετακινήσεις γίνονται μετά την αποστολή sms στο 13033 ή έχοντας τις απαραίτητες βεβαιώσεις.

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε επίσης ότι η ατομική άθληση δεν αφορά στην άθληση ή προπόνηση στο πλαίσιο αθλητικών σωματείων. Αφορά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως τρία άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών.

Επανέλαβε επίσης ότι το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται, καθώς η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων τα απέρριψε ομόφωνα, βασιζόμενη σε επιδημιολογικά δεδομένα και σε κριτήρια αποφυγής περιττών μετακινήσεων.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την τελεργασία, ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι, κάθε οργανισμός του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, υποχρεούται από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας. «Οι έλεγχοι για την εφαρμογή της τηλεργασίας και των υπολοίπων μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας ήδη έχουν ενταθεί σημαντικά από μεικτά κλιμάκια του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς το επόμενο διάστημα», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Check Also

COVID-19 και εξάρσεις λοιμώξεων αναπνευστικού – Το «ανοσιακό χρέος» της πανδημίας

Με το τέλος της πανδημίας παρατηρήθηκε μεγαλύτερος αριθμός λοιμώξεων αναπνευστικού από διαφόρους λοιμογόνους παράγοντες, όπως …