Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Συνέδρια / Εκδηλώσεις / Hellas PHARM 2024: 13 και 14 Απριλίου στο Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do, στο Παλαιό Φάληρο

Hellas PHARM 2024: 13 και 14 Απριλίου στο Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do, στο Παλαιό Φάληρο

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 ανοίγει τις πύλες της η μεγαλύτερη διοργάνωση της φαρμακευτικής αγοράς, το φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση Hellas PHARM, που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής και θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο.

Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, το συνέδριο εστιάζει στην ουσιαστική συμβολή του φαρμακοποιού, ως ενεργoύ μέλους της κοινωνίας, στην πρόληψη και την αντιμετώπιση παθογενειών της.

Με κεντρικό μήνυμα «Με την κοινωνία στο επίκεντρο», στόχος είναι, μέσα από ομιλίες που προκαλούν προβληματισμό, να δοθεί αφορμή για συζήτηση σχετικά με θέματα της καθημερινότητας και κοινωνικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.

Όλα αυτά μέσα από το πλούσιο συνεδριακό πρόγραμμα που περιλαμβάνει:

3 στρογγυλά τραπέζια

  • «Η ελληνική κοινωνία υποφέρει»

Ανοιχτή συζήτηση για τις παθογένειες της κοινωνίας, όπως η δημόσια υγεία και η προσβασιμότητα στο φάρμακο, το αίσθημα ισονομίας στην Υγεία και το κόστος ζωής και η καθημερινότητα. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Παπαδημητρίου.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι κ.κ.: Κωνσταντίνος Λουράντος, πρόεδρος ΦΣΑ, Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, και Απόστολος Ραυτόπουλος, πρόεδρος Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών. 

  • «Συμμαχία για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας» με επιμέρους θέματα:
  • Παιδιά, έφηβοι, η αρχή του νήματος
  • Συμμαχία – παχυσαρκία, ασθένεια και φαρμακευτική αγωγή
  • Εξατομικευμένη διατροφή: Μια διαχρονική επιλογή
  • Η άσκηση, προϋπόθεση της υγιεινής διαβίωσης
  • «Συμπληρώματα διατροφής: μέσα ενίσχυσης της διατροφής και της υγείας του πολίτη», που διοργανώνει ο Σύλλογος Επιχειρηματιών Συμπληρωμάτων Διατροφής

Επίδειξη Πρώτων Βοηθειών

Επίδειξη Πρώτων Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για «Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση».

Την εισαγωγική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιος Αυγερινός.

Εργαστήριο Πρακτικής «Διά χειρός φαρμακοποιού»

Διοργάνωση από την Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικών Φαρμακοποιών.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί «Παρασκευή φαρμάκων σε έλλειψη».

12 ομιλίες επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος

Κατά τη διάρκεια της επίσημης έναρξης του Hellas PHARM 2024, το Σάββατο 13 Απριλίου στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κωνσταντίνου Λουράντου με θέμα «Με την κοινωνία στο επίκεντρο».

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολος Βαλτάς.

Θα ακολουθήσει η εκδήλωση «100 χρόνια ΒΙΑΝΕΞ» με την απονομή τιμητικής διάκρισης στον όμιλο ΒΙΑΝΕΞ για τη συνολική προσφορά του στη φαρμακευτική αγορά και ευρύτερα στην ελληνική κοινωνία, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη δημιουργία του φαρμακείου της οικογένειας Γιαννακόπουλου.

Παράλληλα με το συνέδριο, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στη μεγαλύτερη φαρμακευτική έκθεση, όπου θα ενημερωθούν για τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις καινοτομίες των εταιρειών που συμμετέχουν σε αυτή.

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και να κάνετε την εγγραφή σας, επισκεφτείτε το www.hellaspharm.gr 

Μεγάλοι Χορηγοί:

ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. – ΒΙΑΝ Α.Ε.

Χορηγοί Επικοινωνίας:

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ, ALL ABOUT HEALTH, DAILYPHARMANEWS.GR, Ε-FARMAKO.GR, HEALTHMAG, HEALTHUPDATE.GR, IATRO.GR, IATRONET, LIFE VALLEY, ONMED.GR,
FARMAKOPOIOI, PHARMATEAM, PHARMACORNER.GR

Οργάνωση-Γραμματεία: Noufio Communication Services

Check Also

2.532 επισκέπτες στο «Hellas PHARM 2023»

Φαρμακοποιοί, στελέχη της φαρμακευτικής αγοράς, βοηθοί φαρμακοποιών και φοιτητές Φαρμακευτικής έδωσαν το «παρών» στο φαρμακευτικό …