Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Κυριάκος Μητσοτάκης: Ψάχνουμε λύση για δωρεάν απογευματινά χειρουργεία σε κάποιες κατηγορίες ασθενών

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ψάχνουμε λύση για δωρεάν απογευματινά χειρουργεία σε κάποιες κατηγορίες ασθενών

“Κοιτάζουμε να εκταμιεύσουμε ένα ποσό, το οποίο θα μπορέσει να δώσει τη δυνατότητα στο κράτος να χρηματοδοτήσει το ίδιο τα χειρουργεία αυτά”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, αναφερόμενος σε ειδικές κατηγορίες ασθενών.

«Τα απογευματινά χειρουργεία, να τονίσουμε, δεν αφορούν κρίσιμες εγχειρήσεις, να το πούμε αυτό, αν έχεις μια επείγουσα εγχείρηση δεν υπάρχει περίπτωση να μην εγχειριστείς. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό.

Αφορά περιπτώσεις που έχουμε αδικαιολόγητες καθυστερήσεις γιατί, πόσο υποφέρει κανείς που πρέπει να κάνει έναν καταρράκτη, μιλάμε για συνηθισμένα περιστατικά. Οι άνθρωποι αυτοί ταλαιπωρούνται.

Δεν κινδυνεύει η ζωή τους, αλλά ταλαιπωρούνται και δεν γίνεται να περιμένουν 2 και 3 χρόνια για να γίνει μια επέμβαση. Άρα τα απογευματινά χειρουργεία είναι μια απάντηση, δεν την θεσμοθετήσαμε εμείς πρώτοι, σε αυτούς που έχουν τη δυνατότητα και τη διάθεση να πληρώσουν λιγότερα λεφτά από όσο θα πλήρωναν στον ιδιωτικό τομέα και βέβαια είναι περισσότερα έσοδα για γιατρούς και νοσηλευτές, να το πούμε αυτό, γιατί έχουμε ένα άλλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή το οποίο πρέπει να το αναγνωρίσουμε.

Ότι επειδή ο ιδιωτικός τομέας πληρώνει καλύτερα γιατρούς και νοσηλευτές χάνουμε ικανούς γιατρούς στον ιδιωτικό τομέα, άρα είναι και ένα επιπλέον εισόδημα για τους γιατρούς», τόνισε ο Πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι αναζητούνται λύσεις, ώστε κάποια από τα απογευματινά χειρουργεία να χρηματοδοτούνται από το κράτος.

Δωρεάν απογευματινά χειρουργεία σε ειδικές περιπτώσεις ασθενών

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι θα πρέπει στους 2-3 μήνες να γίνει μία αξιολόγηση για το ποιοι ασθενείς τελικά έκαναν χρήση των απογευματινών χειρουργείων, ώστε να προχωρήσει η κυβέρνηση και το υπουργεί Υγείας ειδικότερα σε όποιες επιπλέον παρεμβάσεις και αλλαγές χρειάζονται.

“Κοιτάζουμε να εκταμιεύσουμε ένα ποσό, το οποίο θα μπορέσει να δώσει τη δυνατότητα στο κράτος να χρηματοδοτήσει το ίδιο τα χειρουργεία αυτά. Οι γιατροί να πάρουν τα λεφτά, αλλά να μη τα πληρώσει ο ασθενής, αλλά να τα πληρώσει το κράτος άρα να είναι δωρεάν το απογευματινό χειρουργείο για κάποιες κατηγορίες ασθενών. Είναι κάτι το οποίο το εξετάζουμε με το υπουργείο Υγείας, για να μπορούμε εμείς να πληρώνουμε κάποια από τα απογευματινά χειρουργεία», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Πιστεύω ότι σύντομα θα μπορούμε να πούμε κάτι πιο συγκεκριμένο γι’ αυτό, γιατί ο άλλος σου λέει εγώ δεν έχω λεφτά καθόλου άρα πως με βάζεις εμένα σε αυτή τη δύσκολη θέση να πληρώσω για κάτι. Αλλά ποια είναι η λογική. Ότι αν όντως η λίστα αποσυμφορηθεί από αυτούς που μπορούν να πληρώσουν τότε αυτός που δε μπορεί να πληρώσει θα έρθει πιο νωρίς η σειρά του. Θα πρέπει πάνω στο 3μηνο να δούμε ποιοι είναι αυτοί που τα χρησιμοποιούν και να κάνουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις», πρόσθεσε.

Check Also

Γεωργιάδης: Σκέψεις για δοκιμαστική εφαρμογή A.I. συστήματος διαλογής σε ελληνικό νοσοκομείο

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για έλεγχο της …