Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ασφαλιστικά Ταμεία / ΕΟΠΥΥ: Παράταση της αποζημίωσης για οπτικά είδη, ακουστικά και αναπνευστικές συσκευές μέχρι τέλος Μαρτίου

ΕΟΠΥΥ: Παράταση της αποζημίωσης για οπτικά είδη, ακουστικά και αναπνευστικές συσκευές μέχρι τέλος Μαρτίου

Ο ΕΟΠΥΥ με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε την παράταση των συμβάσεων με ιδιώτες παρόχους που προμηθεύουν τους ασφαλισμένους με γυαλιά οράσεως, ακουστικά βαρηκοΐας, ορθοπεδικά είδη, αναπνευστικές συσκευές (π.χ. μάσκες οξυγόνου),  ιατροτεχνολογικά προϊόντα κ.λπ. έως και την 31η Μαρτίου 2024.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση: 

«Σας ενημερώνουμε ότι, με τη δημοσίευση του ν.5079/2023 (ΦΕΚ 215/Α΄/22.12.2023), στην παρ.1 περ.α), του΄Αρθρου 66 του ΜΕΡΟΥΣ Ε΄, η ισχύς των ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας, η οποία παρατάθηκε με την περ.(α) της παρ.1 του άρθρου 3 του ν.5057/2023 (Α΄164), παρατείνεται, από τη λήξη της, έως και την 31η .3.2024.

Από τις ανωτέρω διατάξεις συνάγεται ότι η ισχύς των συμβάσεων που έχουν συναφθεί μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των κάτωθι κατηγοριών που αφορούν τις παροχές:

α) υγειονομικού υλικού και ιατροτεχνολογικών προϊόντων,

β) ακουστικών βαρηκοΐας, ορθοπεδικών και αναπνευστικών συσκευών/ειδών,

γ) διαιτητικών τροφίμων που προορίζονται για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς,

δ) οπτικών ειδών,

ε) προθέσεων και ορθωτικών μέσων (επί παραγγελία ειδών), παρατείνεται, από τη λήξη της, έως και την 31η.3.2024.

Ως εκ τούτου, οι δικαιούχοι του Οργανισμού θα εξακολουθήσουν να προσέρχονται στους συμβεβλημένους ιδιώτες παρόχους για την αδιάλειπτη λήψη των χορηγούμενων παροχών, σύμφωνα με τον ισχύοντα Ενιαίο Κανονισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Β΄4898) και τους όρους των σχετικών συμβάσεων».

Check Also

Οι αμοιβές των γιατρών στα απογευματινά χειρουργεία – Καμία επιβάρυνση για ασθενείς που είναι στη λίστα πάνω από 4 μήνες

Σκοπός των απογευματινών χειρουργείων σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι οι πολίτες να …