Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Γιατί δεν θα αμείβονται οι νοσηλευτές που θα φροντίζουν τους ασθενείς μετά τα απογευματινά χειρουργεία

Γιατί δεν θα αμείβονται οι νοσηλευτές που θα φροντίζουν τους ασθενείς μετά τα απογευματινά χειρουργεία

Ενώ οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι υπόλοιποι υγειονομικοί που θα συμμετέχουν στα απογευματινά χειρουργεία θα αμείβονται για τις επεμβάσεις, για τους εργαζόμενους που θα αναλαμβάνουν ακολούθως τη φροντίδα τους δεν φαίνεται να υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη. Κι αυτό, διότι οι νοσηλευτές και οι γιατροί που θα νοσηλεύουν τους ασθενείς από τα απογευματινά χειρουργεία θα τους παρακολουθούν στο πλαίσιο της βάρδιας τους.

Για τους δε νοσηλευτές που θα συμμετέχουν στις ομάδες των απογευματινών χειρουργείων, η αμοιβή υπολογίζεται λίγο πάνω από 10 ευρώ την ώρα, λίγα περισσότερα από τα απογευματινά ιατρεία.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, αναμένεται να υπογραφούν περίπου 700 προσλήψεις, προκειμένου να καλυφθούν οι απαραίτητες θέσεις για να λειτουργήσουν τα απογευματινά χειρουργεία. Παράλληλα, σημείωσε ότι αναμένονται περισσότερες από 600 προκηρύξεις για γιατρούς και 1.500- 2.000 προκηρύξεις για νοσηλευτές. Συνολικά, αναμένονται 6.500 προσλήψεις για το 2024.

Check Also

Συνάντηση Γεωργιάδη με τους εκπροσώπους Περιφερειακών Ενώσεων Διαγνωστικών Εργαστηρίων από όλη την Ελλάδα

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε σήμερα με τους εκπροσώπους των Περιφερειακών Ενώσεων που αντιπροσωπεύουν …