Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / AstraZeneca: Δωρεά 9 εκατ. ιατρικών μασκών σε χώρες που τις χρειάζονται – Προσφορά υγειονομικού εξοπλισμού στην Ελλάδα

AstraZeneca: Δωρεά 9 εκατ. ιατρικών μασκών σε χώρες που τις χρειάζονται – Προσφορά υγειονομικού εξοπλισμού στην Ελλάδα

Η βιοφαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca προχωρά σε δωρεά 9 εκατομμυρίων ιατρικών μασκών για την υποστήριξη των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως στη μάχη ενάντια στην πανδημία της νόσου COVID-19.

Στο πλαίσιο αυτό, η AstraZeneca έχει συνάψει συνεργασία με το World Economic Forum COVID Action Platform, που δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στόχος είναι ο προσδιορισμός των χωρών με τις μεγαλύτερες ανάγκες. Η Ιταλία θα λάβει τις πρώτες αποστολές αυτήν την εβδομάδα, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες. Ταυτόχρονα, η AstraZeneca Ελλάδος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον ΣΦΕΕ, προχωρά σε προσφορά υγειονομικού εξοπλισμού.

Επιπλέον, η εταιρεία επιταχύνει την ανάπτυξη στον τομέα των διαγνωστικών εξετάσεων, προκειμένου να διευρύνει τους ελέγχους, και συνεργάζεται με κυβερνήσεις στη διεξαγωγή υφιστάμενων προγραμμάτων ελέγχου για την ενίσχυση της εξέτασης του πληθυσμού. Για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα και τις θεραπείες της και τη διασφάλιση της συνεχούς παροχής τους, η AstraZeneca θα πραγματοποιήσει ελέγχους στους εργαζομένούς της στο δίκτυο παραγωγής και διανομής.

Οι ομάδες Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της AstraZeneca εργάζονται, επίσης, πυρετωδώς για τον προσδιορισμό μονοκλωνικών αντισωμάτων και τη μετάβαση στην αξιολόγηση κλινικών δοκιμών, ως θεραπείας για την πρόληψη της νόσου COVID-19. Περισσότεροι από 50 ειδικοί επιστήμονες στην ιολογία, την ανοσολογία, τις αναπνευστικές παθήσεις και τη μηχανική πρωτεϊνών στους τομείς της έρευνας, της κλινικής έρευνας, των κανονιστικών υποθέσεων και της παραγωγής, έχουν θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την ανάπτυξη θεραπείας που θα ελαχιστοποιήσει τον παγκόσμιο αντίκτυπο της νόσου.

«Στη σκέψη μας βρίσκονται κατ’ αρχάς αυτοί που υποφέρουν από αυτήν την παγκόσμια πανδημία και οι γενναίοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που τους φροντίζουν. Ως εταιρεία, έχουμε θέσει ως προτεραιότητα την ανταπόκρισή μας στην κατάσταση μέσω συνεργασίας με τις διεθνείς υγειονομικές αρχές και άλλους φορείς, με σκοπό την ανταλλαγή επιστημονικής γνώσης και τεχνογνωσίας. Παράλληλα, έχουμε αναλάβει αυτήν την πρωτοβουλία της δωρεάς μασκών, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουμε να επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας στον τομέα των διαγνωστικών εξετάσεων και στην ανεύρεση θεραπείας ενάντια στη νόσο COVID-19», δήλωσε ο Pascal Soriot, Διευθύνων Σύμβουλος της AstraZeneca.

Τα 9 εκατομμύρια ιατρικές μάσκες θα κατασκευαστούν και θα διανεμηθούν από την Κίνα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η AstraZeneca έχει ήδη συνεισφέρει οικονομικά και με δωρεές φαρμάκων και εξοπλισμού ατομικής προστασίας σε οργανισμούς υγείας στην Κίνα και πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Check Also

ΕΟΔΥ: Σε ποια σημεία της χώρας θα γίνονται σήμερα δωρεάν rapid test

Η έκδοση ψηφιακής βεβαίωσης αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 πραγματοποιείται από το gov.gr, στην …