Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / H Catherine Mazzacco νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος της LEO Pharma

H Catherine Mazzacco νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος της LEO Pharma

Η LEO Pharma ανακοίνωσε ότι, από την 1η Αυγούστου, νέα Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος ανέλαβε η Catherine Mazzacco, θέση την οποία κατείχε για 11 χρόνια η Gitte Aabo, η οποία αποχώρησε μετά από 27 χρόνια σημαντικής πορείας στην εταιρεία.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Gitte Aabo για την εκπληκτική δουλειά που πραγματοποίησε σχετικά με την ανάπτυξη της LEO Pharma, από μια μικρή ευρωπαϊκή εταιρεία, σε παγκόσμιο ηγέτη στην κλινική δερματολογία και πρωτοπόρο αναφορικά με την κάλυψη των αναγκών των ασθενών. Η συμβολή της στη συνεχή επιτυχία της εταιρείας υπήρξε εντυπωσιακή», δήλωσε ο Olivier Bohuon, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της LEO Pharma.

Η Gitte Aabo, με τη σειρά της, δήλωσε: «Η εστίασή μας να βοηθούμε τους ανθρώπους να αποκτήσουν υγιές δέρμα, καθώς και η στρατηγική μας έως το 2025, έχουν θέσει τη LEO Pharma σε νέα τροχιά. Είναι η κατάλληλη στιγμή να παραδώσω τα ηνία σε μια διάδοχο που θα επιβλέψει τις επερχόμενες κυκλοφορίες προϊόντων και θα διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη επιτυχία της LEO Pharma. Νιώθω ιδιαίτερα ευγνώμων, γιατί είχα την ευκαιρία να βοηθήσω τους ασθενείς κατά τη διάρκεια της καριέρας μου στη LEO Pharma, καθώς και να συνεργαστώ με τόσο σπουδαίους ανθρώπους. Είμαι περήφανη για όσα πετύχαμε μαζί και για την εταιρεία που αφήνω στη διάδοχό μου».

Η Catherine Mazzacco είναι επιτυχημένο στέλεχος, με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στη διεθνή επιχειρησιακή διαχείριση, στρατηγική, στο μάρκετινγκ και τις πωλήσεις στον φαρμακευτικό τομέα, καθώς και στον τομέα των επιστημών Υγείας, συμπεριλαμβανομένης της κυκλοφορίας και της διεύρυνσης της χρήσης των βιολογικών παραγόντων στην ανοσολογία. Κατά την πολύχρονη επαγγελματική και επιχειρησιακή της πορεία, έχει περάσει από σημαντικές θέσεις ευθύνης, όπως: επικεφαλής των παγκόσμιων εμπορικών δραστηριοτήτων του τμήματος BioPharma της GE Healthcare, καθώς και από πολυάριθμες ηγετικές θέσεις στην Abbott, στα τμήματα των φαρμακευτικών προϊόντων, της διαγνωστικής και των ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

H Catherine Mazzacco είναι κάτοχος πτυχίου Μηχανικού από το Université de Technologie de Compiègne (Γαλλία). Ζούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2011, ενώ με την ανάληψη νέων καθηκόντων μετακόμισε από τη Βοστώνη στη Δανία.

Ο Olivier Bohuon σχολίασε: «Είμαι ενθουσιασμένος με τον ορισμό της Catherine Mazzacco ως νέας Διευθύνουσας Συμβούλου της LEO Pharma. Με την εμπειρία της στην ανοσολογία και στη διεύθυνση ιδιαίτερα επιτυχημένων παγκόσμιων εμπορικών οργανισμών στις επιστήμες Υγείας, είναι το κατάλληλο άτομο για να οδηγήσει τη LEO Pharma κατά την επερχόμενη φάση της διεύρυνσης του καινοτόμου χαρτοφυλακίου της και να κατοχυρώσει την ηγετική θέση της LEO Pharma στην κλινική δερματολογία». 

«Αποτελεί πραγματική τιμή για μένα το ότι μου ζητήθηκε να αναλάβω την ηγεσία της LEO Pharma. Πρόκειται για μια εταιρεία με ισχυρή κληρονομιά και ακόμα ισχυρότερο μέλλον. Είμαι ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη από τα επιτεύγματα των ανθρώπων της LEO Pharma και την ισχυρή αναγνώρισή της από τους ασθενείς και τους γιατρούς – στοιχεία που αποτελούν σημαντικά θεμέλια για τα επόμενα χρόνια, παράλληλα με τη διεύρυνση του καινοτόμου χαρτοφυλακίου της LEO Pharma», δήλωσε, τέλος, η ίδια η Catherine Mazzacco.

Check Also

Η Kavita Patel νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος της Roche Ελλάς Α.Ε. για Ελλάδα και Κύπρο

Η Kavita Patel είναι η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος της Roche Ελλάς Α.Ε. για την Ελλάδα …