Αρχική / Επικαιρότητα / Εν αναμονή των αποφάσεων για το εμβόλιο της Johnson & Johnson – Σήμερα η προγραμματισμένη άφιξη των πρώτων δόσεων στη χώρα μας

Εν αναμονή των αποφάσεων για το εμβόλιο της Johnson & Johnson – Σήμερα η προγραμματισμένη άφιξη των πρώτων δόσεων στη χώρα μας

Σήμερα, με βάση τον αρχικό προγραμματισμό, φτάνουν στην Ελλάδα οι πρώτες 33.600 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson, ενώ από την ίδια ώρα αναμένονται μέχρι τον Ιούνιο 1,3 εκατ. δόσεις.

Την ίδια ώρα, αναμένονται και οι ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, μετά και την απόφαση των FDA και CDC να ζητήσουν την διακοπή των εμβολιασμών στις ΗΠΑ με το εμβόλιο της Johnson & Johnson λόγω θρομβώσεων. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών της χώρας μας θα αξιολογήσει τα δεδομένα και θα προβεί στις δικές της ανακοινώσεις για το πώς θα προχωρήσουμε.

Η εταιρεία από τη μεριά της ανακοίνωσε χθες ότι θα καθυστερήσει τις παραδόσεις των εμβολίων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εξετάζει, σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες υγείας, τις περιπτώσεις πολύ σπάνιων θρομβοεμβολών σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί.

Check Also

CDC: Οδηγίες για τη διαχείριση των περιστατικών μηνιγγίτιδας από μηνιγγιτιδόκοκκο

Αυτές οι οδηγίες του CDC έχουν εκδοθεί από το 2019 και η ιατρός της Θεραπευτικής …