Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ποιες περιοχές παραμένουν στο βαθύ κόκκινο και ποιες βελτιώθηκαν επιδημιολογικά

Ποιες περιοχές παραμένουν στο βαθύ κόκκινο και ποιες βελτιώθηκαν επιδημιολογικά

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας όλων των περιοχών της Ελλάδας και με βάση τα τελευταία δεδομένα που είχαν στη διάθεσή τους, έδωσαν τη λίστα με αυτές που βρίσκονται σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, αλλά και αυτές που παρουσίασαν βελτίωση και περνούν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου.

Στο βαθύ κόκκινο παραμένουν οι εξής περιοχές:

Η Περιφέρεια Αττικής, οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, εξαιρουμένου του Δήμου Σκύρου, οι Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, καθώς και ο Δήμος Καλυμνίων της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, ο Δήμος Χίου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, ο Δήμος Ανωγείων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, ο Δήμος Χανίων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, οι Δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, ο Δήμος Κατερίνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και ο Δήμος Σκιάθου της Περιφερειακής Ενότητας Σποράδων.

Οι νέες περιοχές που μπήκαν πλέον στο βαθύ κόκκινο

Η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου που έχει 42 ενεργά κρούσματα σήμερα, όταν στις 8 Μαρτίου είχε 7, καθώς και η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου που έχει αυτή τη στιγμή 61 ενεργά κρούσματα, από 31 στις 8 Μαρτίου.

Ο Δήμος Αμφίπολης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, που είχε 43 ενεργά κρούσματα σήμερα, όταν στις 8 Μαρτίου είχε μόλις 11.

Οι Δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, που έχουν 102 και 29 ενεργά κρούσματα αντίστοιχα, όταν στις 8 Μαρτίου είχαν 41 και 9.

Ο Δήμος Καρδίτσας, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 140, από 63 που ήταν στις 8 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η Λέρος βρίσκεται ήδη σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, καθεστώς στο οποίο θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα 29 Μαρτίου στις 6 το πρωί.

Στο ίδιο καθεστώς, εντάχθηκε από χθες το πρωί στις 6 και μέχρι τις 29 Μαρτίου και η Δημοτική Κοινότητα Γαλατινής της Δημοτικής Ενότητας Ασκίου του Δήμου Βοΐου (με έδρα τη Σιάτιστα) της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Οι περιοχές που βγαίνουν από το βαθύ κόκκινο

Η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, όπου παρατηρείται μείωση του επιδημιολογικού φορτίου κατά 49%.

Η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου όπου το επιδημιολογικό φορτίο έχει μειωθεί κατά 58,3%.

Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, όπου το ιικό φορτίο έχει υποχωρήσει 24,4%.

Η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας βγαίνει από το βαθύ κόκκινο, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο έχει μειωθεί κατά 44,2%.

Ο Δήμος Ρόδου, όπου το ιικό φορτίο έχει μειωθεί κατά 58,5%.

Οι περιοχές αυτές εντάσσονται από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου στις 6 το πρωί, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, κόκκινο, καθώς παρατηρείται αισθητή μείωση του επιδημιολογικού φορτίου.

Check Also

Σημαντικός ο ρόλος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στην οικονομική συνεργασία Ελλάδας-Ινδίας

Την Παρασκευή 25 Αυγούστου, στο Μέγαρο Μαξίμου, έλαβε χώρα η ιστορική συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού …