Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / ΠΟΕΔΗΝ: Απερίσκεπτη η απόφαση να καταργηθεί το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

ΠΟΕΔΗΝ: Απερίσκεπτη η απόφαση να καταργηθεί το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, ακατανόητη και απερίσκεπτη είναι η απόφαση περί κατάργησης, συγχώνευσης των Υγειονομικών Μονάδων και ιδιωτικοποίηση του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. «Την ώρα που ανοίγουν τα σχολεία και κανείς δεν γνωρίζει τη διασπορά του ιού εντός των σχολικών μονάδων, βγάζουν από την εφημερία το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πεντέλης και, ως εκ τούτου, το θέτουν εκτός λειτουργίας μετατρέποντάς το σε εμβολιαστικό κέντρο».

Όπως σημειώνουν οι της ΠΟΕΔΗΝ, στο νοσοκομείο λειτουργούν 4 εμβολιαστικές γραμμές και οι εργαζόμενοι προτείνουν την αύξησή τους σε 8, συμβάλλοντας στην προσπάθεια εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού.

«…Η γύμνια της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης διαπιστώνεται τις τελευταίες ημέρες και από την κοσμοσυρροή στα ΤΕΠ των εφημερευόντων Νοσοκομείων, προκειμένου να κάνουν τεστ, επειδή τα συνεργεία του ΕΟΔΥ είναι άφαντα και δεν συνταγογραφούνται, δεν παρέχονται δωρεάν τα test», αναφέρει η ανακοίνωση.

Όπως σημειώνεται, το Παίδων Πεντέλης έχει ανεπτυγμένες 150 κλίνες, όπου νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 50 παιδιά, μεταξύ αυτών και 9 παιδιά με κορονοϊό. Επιπλέον, εξυπηρετεί τη Βόρεια και Ανατολική Αττική και, λόγω της Αττικής Οδού, τη Στερεά Ελλάδα και πολλές οικογένειες από την υπόλοιπη Αττική.

«Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την κατάργηση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Πεντέλης», τονίζουν οι της ΠΟΕΔΗΝ.

Check Also

ΠΟΕΔΗΝ: Παναττική στάση εργασίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της παιδικής ογκολογικής μονάδας του «Αγία Σοφία»

Εισήχθη στο Βουλή το νομοσχέδιο για τη σύσταση ΝΠΙΔ και την αναβάθμιση της Ογκολογικής Μονάδας …