Αρχική / Επικαιρότητα / Και από τα φαρμακεία οι εγγραφές στον Προσωπικό Γιατρό

Και από τα φαρμακεία οι εγγραφές στον Προσωπικό Γιατρό

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εγγράφονται σε προσωπικό ιατρό και μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων, σύμφωνα με πληροφορίες. Η εγγραφή μέσω και των φαρμακείων κρίθηκε απαραίτητη, καθώς αρκετοί πολίτες, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας, αδυνατούν να εγγραφούν ηλεκτρονικά στον Προσωπικό Γιατρό μέσω της πλατφόρμας https://ehealth.gov.gr/p-rv/p.

Η διαδικασία εγγραφής στο φαρμακείο

Η εγγραφή γίνεται μέσω χρήσης του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και ειδικότερα του υποσυστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, το οποίο έχει ως σκοπό την εγγραφή πολιτών σε προσωπικό ιατρό.

Ο πολίτης θα προσέρχεται αυτοπροσώπως στο φαρμακείο, φέροντας μαζί του, προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (όπως δελτίο ταυτότητας) ή σχετικό φωτοαντίγραφο.

Ο φαρμακοποιός θα εισέρχεται στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης ως διαπιστευμένος χρήστης, με τους προσωπικούς του κωδικούς ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, και θα καταχωρεί τον ΑΜΚΑ του πολίτη.

Αφού εμφανιστεί η λίστα όλων των εγγεγραμμένων στο πρόγραμμα προσωπικών γιατρών, ο φαρμακοποιός θα επιλέγει προσωπικό γιατρό με βάση την επιθυμία του πολίτη και θα ολοκληρώνει την εγγραφή του. Οι προσωπικοί ιατροί που έχουν συμπληρώσει το όριο εγγραφών τους θα εμφανίζονται με την ένδειξη «μη διαθέσιμος».

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής ο πολίτης λαμβάνει ενημερωτικό SMS ή/και email για την ολοκλήρωση της εγγραφής.

Η αποζημίωση των φαρμακοποιών για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία εγγραφής των πολιτών σε προσωπικό γιατρό, ορίζεται εφάπαξ στο ποσό των 3 ευρώ ανά εγγραφή.

Check Also

Η Πρωτοβάθμια επί… Προσωπικού

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μπορεί να άργησε μια μέρα, ή κάποιες δεκαετίες καλύτερα, ωστόσο οφείλουμε …