Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Έτοιμα να υποδεχθούν επισκέπτες τα αεροδρόμια της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς, της Κέρκυρας, των Ιωαννίνων και της Καλαμάτας

Έτοιμα να υποδεχθούν επισκέπτες τα αεροδρόμια της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς, της Κέρκυρας, των Ιωαννίνων και της Καλαμάτας

Αργά χθες βράδυ ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των επισκέψεων του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, στα αεροδρόμια της Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Κέρκυρας, Ιωαννίνων και Καλαμάτας, ενόψει του «ανοίγματος» των πτήσεων εξωτερικού από την 1η Ιουλίου.

 Ο κ. Χαρδαλιάς πραγματοποίησε σειρά συσκέψεων κατά την διάρκεια των επισκέψεών του, με τις κατά τόπου διοικήσεις των αεροδρομίων, τους τοπικούς φορείς, τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, προκειμένου να συντονίσει τις διαδικασίες ασφαλούς έναρξης λειτουργίας των αεροδρομίων. Στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν, συζητήθηκαν όλες οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα που θα τηρηθούν, ενώ ο υφυπουργός προχώρησε σε αυτοψία στους χώρους των αεροδρομίων, ώστε το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού να γίνει με όρους ασφάλειας για όλους, επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους στη χώρα μας.

«Πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο βρίσκεται η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Ένα ζήτημα, στο οποίο δεν κάνουμε εκπτώσεις και ένα ζήτημα που περιβάλλει κάθε μας κίνηση και σε αυτήν τη φάση, στο άνοιγμα των συνόρων και των πτήσεων εξωτερικού σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς της πατρίδας μας», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ υπογράμμισε ότι «ο κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος με όλα τα μέσα που διαθέτει, ώστε αυτή η διαδικασία να γίνεται με υποδειγματικό τρόπο».

«Το Ιόνιο, η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός. Το ξέρουμε, είμαστε υπερήφανοι, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε μόνο σε αυτό. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς με το μοναδικό τρόπο όπου φάνηκε ότι μπορέσαμε και δουλέψαμε, τον συγχρονισμό, τον συντονισμό, τη συνεννόησή, τη συναίνεση, ώστε αυτό το καινούργιο στοίχημα -που είναι ένα στοίχημα όχι απλά και μόνο για αυτή τη σεζόν, είναι ένα στοίχημα για όλη την πατρίδα, για όλη τη χώρα- να το κερδίσουμε και αυτό», πρόσθεσε.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων θα συνεχιστεί σήμερα, Σάββατο, 27/6 με τα αεροδρόμια των Κυθήρων, Χανίων και Ηρακλείου.

Check Also

Αύξηση περιστατικών κορονοϊού παγκοσμίως: Τι συμβαίνει με την υποπαραλλαγή JN.1

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (CDC) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η …