Αρχική / Επικαιρότητα / Στο ΚΑΤ η φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πάτρας που νοσεί με μηνιγγίτιδα – Η εξέλιξη της υγείας της

Στο ΚΑΤ η φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πάτρας που νοσεί με μηνιγγίτιδα – Η εξέλιξη της υγείας της

Η φοιτήτρια του Μαθηματικού του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία νόσησε με μηνιγγίτιδα, νοσηλεύεται στο ΚΑΤ σε σοβαρή κατάσταση, αλλά ευτυχώς εκτός κινδύνου. Η κοπέλα μεταφέρθηκε στην Αθήνα μετά από παρέμβαση του Υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους.

Κι ενώ αρχικά η υγεία της παρουσίαζε βελτίωση, παρουσιάστηκαν επιπλοκές στα πόδια που όμως έχουν τεθεί υπό έλεγχο από τους γιατρούς. Οι πληροφορίες θέλουν τη μηνιγγίτιδα να επηρεάζει τα κάτω άκρα, με εκδήλωση ισχαιμίας χαμηλά στα πόδια, με κάποιους μυς να μην αιματώνονται κανονικά. Ωστόσο το σημείο στο οποίο εμφανίστηκε η ισχαιμία, καθώς και η έγκαιρη αντιμετώπισή της συνέβαλαν στον έλεγχο της κατάστασης, αποφεύγοντας τον κίνδυνο ακόμα και ακρωτηριασμού.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ρίου, μετά τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Γνώμη», προχωρά στην αγορά της μεθόδου που ανιχνεύει άμεσα τον τύπο της μηνιγγίτιδας, μετά και από συνεχή απαίτηση των γιατρών, ώστε να εντοπίζονται χωρίς καθυστερήσεις τα κρούσματα μηνιγγίτιδας.

Παράλληλα, τα τρία κρούσματα στην Πάτρα και ένα τέταρτο που υπήρξε στην Ηλεία οδήγησαν την Εισαγγελία Πατρών στη διερεύνηση της υπόθεσης, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες για το ότι κινδύνευσαν ζωές φοιτητών λόγω μηνιγγίτιδας.

Check Also

CDC: Οδηγίες για τη διαχείριση των περιστατικών μηνιγγίτιδας από μηνιγγιτιδόκοκκο

Αυτές οι οδηγίες του CDC έχουν εκδοθεί από το 2019 και η ιατρός της Θεραπευτικής …