Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκα Αττικής «πηγαίνει» στο Ζάππειο Μέγαρο

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκα Αττικής «πηγαίνει» στο Ζάππειο Μέγαρο

Στις 18, 19 και 20 Μαρτίου 2023, ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας – Αττικής (ΣΑμΣΚΠ)  θα συμμετέχει με περίπτερο στην 1η ‘Εκθεση ΑΝΑΠΗΡΙΑ – ΑμεΑ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, την οποία οργανώνει η KOSMEIN Athens στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Αττικής είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί από το 2007, ιδρύθηκε και διοικείται αποκλειστικά από ασθενείς, με έδρα το Ελληνικό, στα Θεραπευτήρια Χρόνιων Παθήσεων Αναπήρων στο Λ. Βουλιαγμένης (πρώην Αμερικάνικη Βάση). Σκοπός του συλλόγου είναι η εξυπηρέτηση, ενημέρωση και υποστήριξη των ΑμΣΚΠ σε όλο το φάσμα των αναγκών τους, καθώς και η ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για την ασθένεια.

Τα μέλη του Δ.Σ. και το προσωπικό θα βρίσκονται στην έκθεση τις εξής μέρες και ώρες:

Σάββατο 10:00 – 20:00

Κυριακή 12:00 – 20:00

Δευτέρα 12:00 – 21:00

Το Σάββατο 18 Μαρτίου, και ώρα 12:00, η Πρόεδρος του ΣΑμΣΚΠ, κα Βασιλική Μαράκα, θα απευθύνει χαιρετισμό κατά την τελετή εγκαινίων. Επίσης, ο Σύλλογος έχει οργανώσει δύο στρογγυλά τραπέζια στο Συνεδριακό Κέντρο του Ζαππείου:

Το πρώτο θα πραγματοποιηθεί Σάββατο στις 17:00, με θέμα «Σεξουαλικότητα και Μητρότητα στη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας», με εισηγητές τον κ. Σπύρο Βλάχο – Μαιευτήρα Γυναικολόγο του ΜΗΤΕΡΑ καθώς και τον κ. Χαράλαμπο Κωνσταντινίδη MD, PhD, FEBU, FECSM του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης.

Το δεύτερο  στρογγυλό τραπέζι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου, στις  12:00, με θέμα «Ενσυναίσθηση και Φροντιστής ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας», με εισηγητές τον Δρ. Βασίλη Κιοσσέ  Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπευτή- Ιατρικό Εκπαιδευτή, Ερευνητικό Συνεργάτη του τμήματος Ιατρικής Α.Π.Θ., και τη Δρ. Χρυσοβιτσάνου Χρύσα, RN, PhD, MSN, MSc Προϊσταμένη Κέντρου Ειδικών Νευρολογικών Νοσημάτων, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά την οργανώτρια εταιρεία KOSMEIN Αthens για την ευγενική παραχώρηση περιπτέρου στο Μέγαρο Ζαππείου, ώστε να δοθεί η  δυνατότητα να ενημερωθεί το ευρύ κοινό για την ασθένεια.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.msassociationhellas.org

Check Also

Ενημερωτικό Περίπτερο του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Αττικής στο Σύνταγμα, στις 30 Μαΐου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, γνωστή ως World MS Day, …