Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Ο ΠΙΣ πρωτοστατεί στην επίλυση του συνταξιοδοτικού των υγειονομικών

Ο ΠΙΣ πρωτοστατεί στην επίλυση του συνταξιοδοτικού των υγειονομικών

Πραγματοποιήθηκε χθες 01 Νοεμβρίου 2023 συνάντηση του προεδρείου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με τον Πρόεδρο και τη Γενική Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Υγειονομικών κ.κ. Δημήτριο Γραμπά και Δήμητρα Αγγέλου. Σκοπός της συνάντησης ήταν να αναδειχθούν εκ μέρους των συνταξιούχων, τα διαχρονικά προβλήματα περικοπών στις συντάξεις τους, και εκ μέρους του ΠΙΣ να γίνει εκτενής ενημέρωση για τις ενέργειες που έχει ήδη κάνει προς επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Το προεδρείο του ΠΙΣ ενημέρωσε, ως εκ τούτου, το προεδρείο της ΠΕΣΥ για τη συνάντηση που είχε προ ημερών με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου.

Στην ηγεσία του Υπουργείου ετέθη η περικοπή του «κοινωνικού πόρου» το 1998 και η μη αντικατάστασή του από σχετική επιχορήγηση του κράτους, όπως προέβλεπε ο σχετικός νόμος με αποτέλεσμα οι υγειονομικοί να έχουν τις χαμηλότερες συντάξεις σε σύγκριση με τους λοιπούς επιστήμονες που ασφαλίζονταν στο ΕΤΑΑ.

Ζητήθηκε, επίσης, να αναζητηθεί ο κωδικός στον οποίο εισρέουν επί σειρά δεκαετιών τα 2 ευρώ που αποδίδει κάθε υγειονομικός μηνιαίως υπέρ της Στέγης Υγειονομικών που δεν λειτουργεί. Το συνολικό ποσό που έχει μαζευτεί από το 2ευρο αυτό αναμένεται να είναι ένα ικανό κονδύλι, ώστε να αυξηθούν οι συντάξεις. Η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας αντιμετώπισε θετικά την προοπτική αυτή και δεσμεύτηκε να το εξετάσει άμεσα.

Check Also

Θετική η απάντηση της Πολιτείας για τη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ ΠΙΣ και ΕΟΠΥΥ

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, μέσω της Επιτροπής για το Clawback που δημιούργησε, έδωσε δυνατότητα στους …