Αρχική / Επικαιρότητα / Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ: Συμβολή στην υγειονομική διαχείριση των πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία

Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ: Συμβολή στην υγειονομική διαχείριση των πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών συμμετέχει στην προσπάθεια της πολιτείας για τη διαχείριση των φυσικών καταστροφών που πλήττουν τη χώρα μας και στηρίζει με δράσεις όσους επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, αξιοποιώντας το πολύ υψηλού επιπέδου επιστημονικό του δυναμικό και την τεχνογνωσία του.

Συγκεκριμένα, η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ είναι σε επικοινωνία με το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ώστε από κοινού να συνδράμουν το Υπουργείο Υγείας στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης μετά τις καταστροφές.

Το ΠΜΣ «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών» της Ιατρικής Σχολής, με Διευθυντή τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Πικουλή, βρέθηκε στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας με δύο κλιμάκια, στην Καρδίτσα και στη Λάρισα, αποτελούμενα από επιστημονικούς συνεργάτες, απόφοιτους και φοιτητές του προγράμματος, και υποστηρίζει την υγειονομική διαχείριση των πλημμυροπαθών στις πληγείσες περιοχές και στις δομές που δημιουργήθηκαν στον Παλαμά και στην Καρδίτσα, υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Υγείας. Τα κλιμάκια θα παραμείνουν στη Λάρισα και στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσα, συνδράμοντας στο  έργο  που υλοποιεί το Υπουργείο Υγείας  για την υγειονομική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη στους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγητής κ. Εμμανουήλ Πικουλής, είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις  με τους Υφυπουργούς Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους  και Δημήτρη Βαρτζόπουλο, με τους Διοικητές των Νοσοκομείων Καρδίτσας, κα Μαίρη Κουτσιούμπα, και Λάρισας, κ. Γρηγόρη Βλαχάκη, καθώς και με τους  εκπροσώπους των τοπικών και περιφερειακών αρχών. Στη διάρκεια των συναντήσεων αυτών έγινε ανταλλαγή τεχνογνωσίας  για τον σχεδιασμό της άμεσης ιατρικής ανταπόκρισης στο πεδίο.

Όλες οι δράσεις υποστήριξης του ΕΚΠΑ προς τους πλημμυροπαθείς εδώ:

https://hub.uoa.gr/actions-to-support-those-affected-by-the-catastrophic-floods-in-thessaly/

Check Also

«Ημέρα Καριέρας» υπό τη διοργάνωση ΣΦΕΕ και Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ για μεταπτυχιακούς φοιτητές

Τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ «Ανάπτυξη νέων φαρμάκων: Έρευνα, κυκλοφορία και …