Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / «Αποκαλύψτε το Δέρμα σας – Skin to live in»

«Αποκαλύψτε το Δέρμα σας – Skin to live in»

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κνίδωσης (1η Οκτωβρίου), η Novartis μέσω της εκστρατείας «Αποκαλύψτε το Δέρμα σας – Skin to live in» ενημέρωσε το κοινό για τα δερματικά νοσήματα αναδεικνύοντας τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης με μία σειρά δράσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Την 1η Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σε πάνω από 1700 άτομα για τα δερματικά μη-μεταδοτικά νοσήματα, όπως η ψωρίαση και η κνίδωση σε ειδικό περίπτερο της εκστρατείας στον πεζόδρομο της Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν δράσεις που υπογράμμιζαν την απομόνωση των ασθενών με δερματικά νοσήματα. Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τα νοσήματα αυτά και η ενημέρωση τους για τη μη μεταδοτική τους φύση.

Την ίδια ημέρα, μέρος της πρωτοποριακής έκθεσης φωτογραφίας «Αποκαλύψτε το Δέρμα σας» με γνωστές προσωπικότητες, καθώς και ασθενείς με κνίδωση και ψωρίαση, φιλοξενήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο του TEDx Academy, όπου η Novartis Hellas ήταν χορηγός. Οι επισκέπτες «βίωσαν» τα συμπτώματα της κνίδωσης και της ψωρίασης μέσω ειδικών γυαλιών εικονικής πραγματικότητας, τα οποία τους βοήθησαν να αντιληφθούν την εμφάνιση και την ψυχολογία ενός ασθενή με χρόνιο δερματικό μη μεταδοτικό νόσημα.

Παράλληλα, η έκθεση θα φιλοξενείται στο Μέγαρο Λυκιαρδοπούλου, από 1-10 Οκτωβρίου, παρουσιάζοντας γνωστές προσωπικότητες του καλλιτεχνικού, αθλητικού και δημοσιογραφικού κόσμου, μαζί με ασθενείς με ψωρίαση και κνίδωση, φωτογραφιζόμενες από την καταξιωμένη φωτογράφο Ρούλα Ρέβη.

H εκστρατεία «Αποκαλύψτε το Δέρμα σας – Skin to live in» αποτελεί μία πρωτοβουλία της Novartis Hellas που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας και φέρει τη στήριξη του Σωματείου Ασθενών με Ψωρίαση «Καλυψώ». Στόχος της εκστρατείας, εκτός από την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, είναι η ενθάρρυνση των ασθενών να αποκαλύψουν το δέρμα τους. Κύριο μήνυμα της έκθεσης φωτογραφίας είναι η ανάγκη αποστιγματοποίησης των σοβαρών παθήσεων του δέρματος, καθώς πρόκειται για νοσήματα μη μεταδοτικά, που λόγω της λανθασμένης ή ελλιπούς ενημέρωσης μπορεί να οδηγήσουν στην απομόνωση και στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Check Also

Δερματικές παθήσεις και μεταβολικό σύνδρομο: Ποια η σχέση τους;

Ισχυρή φαίνεται να είναι η σχέση μεταξύ του μεταβολικού συνδρόμου και των δερματικών παθήσεων. Μελέτες …