Αρχική / Επικαιρότητα / Ταραντίλης «Έχουμε ήδη σπάσει το φράγμα των 500.000 εμβολιασμών και επιταχύνουμε»

Ταραντίλης «Έχουμε ήδη σπάσει το φράγμα των 500.000 εμβολιασμών και επιταχύνουμε»

Κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης αναφέρθηκε στην επιδημιολογική κατάσταση και τους εμβολιασμούς, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα, όπως φαίνεται και στους χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση μεταξύ των χωρών της Ε.Ε., παρά την αύξηση κρουσμάτων που σημειώθηκε στην Αττική, η οποία οδήγησε και σε σκληρότερο lockdown.

«Διαπιστώνεται, ταυτόχρονα, ότι η νοσηρότητα είναι αυξημένη στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 20 και 60 ετών, δηλαδή στους συμπολίτες μας με τη μεγαλύτερη κινητικότητα. Γι’ αυτό ακριβώς, εντείνονται οι έλεγχοι στις μετακινήσεις και στους χώρους εργασίας», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι «τις επόμενες ημέρες ανοίγει η πλατφόρμα στο ergasia.testing.gov.gr, στην οποία οι επιχειρήσεις άνω των 20 ατόμων θα μπορούν να δηλώνουν τους εργαζομένους τους για να κάνουν, εφόσον το επιθυμούν, δωρεάν rapid test μέχρι και 2 φορές τον μήνα.

Οφείλουμε, ωστόσο, όλες και όλοι, παρά τη μεγάλη κούραση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να βρεθούμε ακόμη πιο κοντά στο τέλος αυτού του αγώνα.

Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζουμε την άμυνα παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα, και την ίδια ώρα εντείνουμε την αντεπίθεση με την επιχείρηση “Ελευθερία” για τους εμβολιασμούς. Έχουμε ήδη σπάσει το φράγμα των 500.000 εμβολιασμών και επιταχύνουμε τους ρυθμούς».

Επιπλέον, ο κ. Ταραντίλης υπενθύμισε ότι από σήμερα ξεκινούν και οι εμβολιασμοί για τους συμπολίτες μας ηλικίας 60 έως 64 ετών με το εμβόλιο της AstraΖeneca, ενώ έχουν αρχίσει να λειτουργούν και τμήματα των δύο mega εμβολιαστικών κέντρων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με άμεση δυνατότητα 2.400 και 1.000 ημερήσιων εμβολιασμών αντίστοιχα, και πολύ περισσότερων στην πορεία.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε: «Στόχος μας είναι να εμβολιάζονται οι πολίτες με την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση, γρήγορα και με ασφάλεια».

Check Also

Έξαρση κοκκύτη: Ήδη 34 κρούσματα στην Ελλάδα το 2024 – Επιτακτική η ανάγκη εμβολιασμού

Τους τελευταίους μήνες, αρκετές χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας, καταγράφουν …