Αρχική / Επικαιρότητα / Στέλιος Πέτσας: «Φρενάραμε τον ιό, αλλά αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε» – Τι δείχνει η σύγκριση με άλλες χώρες – Μέσα στον Μάιο η χαλάρωση των μέτρων

Στέλιος Πέτσας: «Φρενάραμε τον ιό, αλλά αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε» – Τι δείχνει η σύγκριση με άλλες χώρες – Μέσα στον Μάιο η χαλάρωση των μέτρων

«Με τα αυστηρά και δύσκολα μέτρα που έχουμε πάρει, «φρενάραμε τον ιό». Χωρίς τα μέτρα που πήραμε και εφαρμόσαμε όλοι μαζί, η κατάσταση δεν θα ήταν η ίδια. Θα ζούσαμε δραματικές στιγμές, όπως δυστυχώς είδαμε να συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ας διαφυλάξουμε αυτό που κερδίσαμε. Αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε», τόνισε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, παρουσιάζοντας και κάποια διαγράμματα που δείχνουν τα κρούσματα και τους θανάτους στη χώρα μας σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης.

Τα μέτρα για το Πάσχα και οι εκκλησίες

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι η Κυβέρνηση εξετάζει την πρόταση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για να λειτουργήσουν κεκλεισμένων των θυρών οι Εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα. «Προκαλούν ωστόσο προβληματισμό, φαινόμενα όπως αυτά που παρατηρήθηκαν την περασμένη Παρασκευή στην Αγία Βαρβάρα και την Κυριακή στην Αγία Τριάδα της Πάτρας. Τα φαινόμενα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τους πιστούς, αλλά με φανατικούς. Τους λέμε, με όλο το σεβασμό, ότι η Πίστη μας δεν δοκιμάζεται. Δοκιμάζεται η συλλογική μας ωριμότητα. Και σε αυτή τη δοκιμασία η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων περνάει με άριστα», είπε χαρακτηριστικά.

«Σε ό,τι αφορά τις ημέρες του Πάσχα, τη μεγάλη γιορτή του Χριστιανισμού και του Ελληνισμού, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι φέτος θα είναι διαφορετικό. Δεν θα πάμε στα χωριά μας, δεν θα ψήσουμε στις αυλές μας, δεν θα πάμε στις Εκκλησιές μας. Ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών, έτσι ώστε του χρόνου να γιορτάσουμε, όλοι μαζί, όπως πρέπει, τα ήθη και τα έθιμα της παράδοσής μας», συμπλήρωσε.

«Είναι στο χέρι μας τον Μάιο να χαρούμε τα πρώτα αποτελέσματα της υπεύθυνης στάσης μας»

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ολοκλήρωσε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, με ένα αισιόδοξο μήνυμα:

«Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες δείχνουν το κλίμα εθνικής ομοψυχίας και αλληλεγγύης, τον νέο πατριωτισμό των Ελλήνων στις δύσκολες αυτές ώρες. Αποδεικνύουν ότι συντελείται στη χώρα μας μια επανάσταση στη ψηφιακή διακυβέρνηση. Πιστοποιούν ότι η Ελλάδα σήμερα παρά τη δεκαετή  κρίση που πέρασε δεν είναι πια ουραγός, αλλά πρωτοπόρος σε πολλά επίπεδα. Κλείνω, τονίζοντας ότι μένοντας σπίτι τον Απρίλιο, είναι στο χέρι μας τον Μάιο να χαρούμε τα πρώτα αποτελέσματα της υπεύθυνης στάσης μας. Ο Απρίλιος, όπως θα έλεγε ο Λέοναρντ Κοέν, είναι η δική μας χαραμάδα που θα αφήσει να περάσει το φώς. Και το στοίχημα, τότε, θα είναι πώς θα διαχειριστούμε την επιστροφή στην ομαλότητα, χωρίς λάθη, που θα γκρέμιζαν όσα με τόσο κόπο χτίσαμε από την αρχή της πανδημίας».

Check Also

Αύξηση περιστατικών κορονοϊού παγκοσμίως: Τι συμβαίνει με την υποπαραλλαγή JN.1

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (CDC) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η …