“Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα είναι δωρεάν από την Πολιτεία, δεν θα είναι υποχρεωτικό αλλά στηριζόμαστε στην κοινή λογική των συμπολιτών μας, κυρίως στις συμβουλές που θα δώσουν πάνω απ’ όλα οι γιατροί, οι ειδικοί για να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας να προχωρήσουν στον εμβολιασμό από τον Ιανουάριο που θα ξεκινήσει και το μεγάλο εμβολιαστικό πρόγραμμα”, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψη του στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.
Ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι το ΕΣΥ πιέστηκε και συνεχίζει να πιέζεται, αλλά ταυτόχρονα δήλωσε ότι “αντέχει και θα αντέχει” και διαβεβαίωσε πως θα έχει την αμέριστη στήριξη της πολιτείας και την αμέριστη προσωπική του φροντίδα.
Ευχαρίστησε το προσωπικό του Ιπποκράτειου δηλώνοντας ότι γνωρίζει τι έχει κάνει τις τελευταίες εβδομάδες και τόνισε ότι η πολιτεία έχει σταθεί δίπλα στο νοσοκομείο και το ενίσχυσε με παραπάνω προσωπικό.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός κάλεσε όλους τους πολίτες να προσέχουν ώστε να βγούμε από την πανδημία με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και σημείωσε πως, «Έχουμε ήδη τις πρώτες ενθαρρυντικές ενδείξεις ότι αρχίζει κάπως να μειώνεται το ιικό φορτίο, ειδικά εδώ στη Β. Ελλάδα, αλλά πιστεύω ότι και όλοι οι συμπολίτες μας θα καταλάβουν και ως ένδειξη σεβασμού προς εσάς, πάνω από όλα, που δίνετε αυτό τον αγώνα 24 ώρες το 24ωρο όλοι να προσέξουμε για να περάσουμε στην άλλη όχθη του ποταμού με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες».
Health Update Health Update