Αρχική / Επικαιρότητα / Και δεύτερο ρωσικό εμβόλιο από τον Φεβρουάριο

Και δεύτερο ρωσικό εμβόλιο από τον Φεβρουάριο

Η Ρωσία θα αρχίσει τη μαζική παραγωγή του δεύτερου ρωσικού εμβολίου EpiVacCorona, τον Φεβρουάριο, ενώ τον ίδιο μήνα θα τεθεί σε κυκλοφορία και το τρίτο ρωσικό εμβόλιο, ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, καθώς η χώρα έχει ξεκινήσει τον μαζικό εμβολιασμό από την προηγούμενη εβδομάδα με το πρώτο ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V.

«Τον επόμενο μήνα θα περάσουμε στη μαζική παραγωγή του δεύτερου εμβολίου EpiVacCorona», δήλωσε ο Μισούστιν, προσθέτοντας ότι «το εμβόλιο άρχισε να κυκλοφορεί και πως για την παραγωγή του η κυβέρνηση διέθεσε περισσότερα από 2 δισ. ρούβλια (περίπου 21,8 εκατ. ευρώ)».

Το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο, το οποίο εγκρίθηκε τον Οκτώβριο, αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Vector που βρίσκεται στην περιοχή του Νοβοσιμπίρσκ, στην ανατολική Σιβηρία. Το εν λέγω ερευνητικό κέντρο είχε πραγματοποιήσει μυστικές έρευνες για βιολογικά όπλα επί Σοβιετικής Ένωσης και συντηρεί δείγματα διαφόρων ιών, που κυμαίνονται από την ευλογιά έως τον Έμπολα.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός ανέφερε, επίσης, ότι το «Υπουργείο Υγείας έλαβε τα σχετικά έγγραφα για την έγκριση ενός ακόμη εμβολίου, του τρίτου ρωσικού εμβολίου που ανέπτυξε το ερευνητικό κέντρο Τσουμακόφ. Τον προσεχή μήνα το εμβόλιο αυτό θα κυκλοφορήσει επίσης προς χρήση για τους πολίτες, κάτι που θα μας επιτρέψει να διευρύνουμε τον εμβολιασμό, ώστε να γίνει πιο προσιτός και, συνεπώς, να προστατεύσουμε ακόμη περισσότερους ανθρώπους από τον κορονοϊό».

Η Ρωσία είχε εγκρίνει τον Αύγουστο το πρώτο της εμβόλιο Sputnik-V, το οποίο αναπτύχθηκε από το ερευνητικό κέντρο της Μόσχας Gamalay, σε συνεργασία με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Check Also

Χάικο Μάας: Προειδοποίηση για τη «διπλωματία των εμβολίων» που ασκούν Κίνα και Ρωσία

Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, προειδοποίησε χθες την Κίνα και τη Ρωσία για την …