Αρχική / Επικαιρότητα / Για τρίτη χρονιά η ημερίδα «Φροντίζοντας τους Φροντιστές» του σωματείου ΕΠΙΟΝΗ

Για τρίτη χρονιά η ημερίδα «Φροντίζοντας τους Φροντιστές» του σωματείου ΕΠΙΟΝΗ

Το σωματείο Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ διοργανώνει στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην Αθήνα, την 3η ετήσια ημερίδα με επίκεντρο τους οικογενειακούς  φροντιστές ατόμων με χρόνια πάθηση ή αναπηρία, με θέμα «Φροντίζοντας τους Φροντιστές» (Caring for Carers), με τη συμμετοχή του ευρωβουλευτή κ. Κυμπουρόπουλου και της βουλευτού επικρατείας κας Γιαννάκου. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου, στις 15:00.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Eurocarers.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα αναλυθεί η νέα ευρωπαϊκή οδηγία που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους εργαζόμενους οικογενειακούς φροντιστές, καθώς προβλέπει το δικαίωμα του ελάχιστου 5 ημερών άδειας φροντιστή το έτος και το δικαίωμα αιτήματος στον εργοδότη ευέλικτου ωραρίου εργασίας, ή εργασία από το σπίτι για μια περίοδο έως έξι μήνες.

Το σωματείο ζητά τη στήριξη των αρμόδιων Υπουργείων (Εργασίας, Υγείας κ.ά.) για την εφαρμογή της σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας στην Ελλάδα και τη θεσμοθέτηση της έννοιας “φροντιστής”.

Κάντε κλικ εδώ για το Πρόγραμμα της Ημερίδας.

Check Also

Ημερίδα Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για τη φαρμακευτική πολιτική: Όσα συζητήθηκαν

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα, την οποία διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με κεντρικό …