Αρχική / Επικαιρότητα / Σωτήρης Τσιόδρας: Καλύτερα να περπατήσω έξω κι ας πάρω πρόστιμο παρά να ξεσπάσω τον θυμό μου στο σπίτι

Σωτήρης Τσιόδρας: Καλύτερα να περπατήσω έξω κι ας πάρω πρόστιμο παρά να ξεσπάσω τον θυμό μου στο σπίτι

Η τεράστια ψυχολογική πίεση που υπάρχει την περίοδο αυτή λόγω του φόβου της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που αυτή επιβάλλει, οδηγεί σε φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία είναι ανεπίτρεπτα.

«Ξέρουμε ότι οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας και οι καραντίνες είναι απαραίτητες για την καταστολή του COVID-19.  Αλλά μπορεί να παγιδεύσουν τις γυναίκες στον ίδιο χώρο με τους βίαιους συντρόφους τους. Τις προηγούμενες εβδομάδες, όσο η οικονομική και κοινωνική πίεση κι ο φόβος μεγάλωναν, είδαμε μια τεράστια παγκόσμια άνοδο της ενδοοικογενειακής βίας. Σε μερικές χώρες, ο αριθμός των γυναικών που τηλεφωνεί σε υπηρεσίες υποστήριξης έχει διπλασιαστεί», τόνισε πριν από λίγες ημέρες ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουντιέρες, απευθύνοντας έκκληση για ειρήνη στο σπίτι και στα σπιτικά όλου του κόσμου.

«Φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας είναι απαράδεκτα. Θα προτιμούσα χίλιες φορές να περπατήσω έξω και να καταπραΰνω έναν τυχόν ανεπίτρεπτο θυμό και ας πάρω πρόστιμο. Να μην κάνουμε περισσότερο κακό από καλό στους αγαπημένους μας, στους κοντινούς μας ανθρώπους, όπως ακούγεται όλο και περισσότερο από φωνές σε όλο τον κόσμο. Τέτοια φαινόμενα στην Ελλάδα του 2020 δεν έχουν χώρο. Μαζί μπορούμε και πρέπει να προλάβουμε τη βία παντού», τόνισε από τη μεριά του ο Καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας.

Check Also

23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων – Όσα θα συζητηθούν

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων διοργανώνει φέτος στην Αθήνα το 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο …