Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Επιστήμη / Οι τροφές που είναι πλούσιες σε σελήνιο δείχνουν να βελτιώνουν την κατάσταση ασθενών με Αλτσχάιμερ

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε σελήνιο δείχνουν να βελτιώνουν την κατάσταση ασθενών με Αλτσχάιμερ

Κινέζοι ερευνητές παρουσίασαν πρόσφατα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία τροφές πλούσιες σε σελήνιο βελτιώνουν την κατάσταση ασθενών με Αλτσχάιμερ, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Μικροβιολογίας της Ακαδημίας Επιστημών της Γκουανγκντόνγκ.

Η νέα μελέτη δείχνει ότι πλούσια σε σελήνιο συστατικά μπορούν να εμποδίσουν φλεγμονές και το οξειδωτικό στρες, προτείνοντας τη δυνατότητα μιας νέας διαιτητικής στρατηγικής για ασθενείς με Αλτσχάιμερ.

Το Αλτσχάιμερ είναι μια νευρολογική νόσος, η οποία χαρακτηρίζεται από απώλεια μνήμης και μείωση της μαθησιακής ικανότητας, και μπορεί να εμποδίσει την ικανότητα ενός προσώπου να εκτελεί καθημερινές δραστηριότητες, επιδεινώνοντας την ποιότητα ζωής του. Στη μελέτη του Αλτσχάιμερ υπάρχει γενικότερα αυξανόμενο ενδιαφέρον για συστατικά πλούσια σε σελήνιο.

Μια κοινή ομάδα έρευνας, με ερευνητές από το Ινστιτούτο Μικροβιολογίας της Ακαδημίας Επιστημών της Γκουανγκντόνγκ και άλλους θεσμούς, προτείνει τον εν δυνάμει παρεμβατικό μηχανισμό συστατικών πλούσιων σε σελήνιο για τη βελτίωση των ασθενών με Αλτσχάιμερ. Συστατικά πλούσια σε σελήνιο υπάρχουν σε πολλά φυτά και μικροοργανισμούς, όπως τα σταυρανθή λαχανικά, η μαγιά και τα μανιτάρια.

Η μελέτη έδειξε, επίσης, ότι η ενζυμική υδρόλυση και η φυσική επεξεργασία, όπως η επεξεργασία με θερμότητα, υψηλή πίεση και μικροκύματα, είναι οι κύριες τεχνικές για την τροποποίηση των ιδιοτήτων του διαιτητικού σελήνιου.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση Critical Reviews in Food Science and Nutrition.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Check Also

Η καλή φυσική κατάσταση μειώνει κατά 33% τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ – Ποιες παθήσεις τον αυξάνουν

Οι άνθρωποι που έχουν καλή φυσική κατάσταση είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν νόσο Αλτσχάιμερ, δείχνει …