Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Συνέδρια / Εκδηλώσεις / Επιστημονικό Συνέδριο ΕΛΕΠΑΠ 2018, στις 9-10 Μαρτίου

Επιστημονικό Συνέδριο ΕΛΕΠΑΠ 2018, στις 9-10 Μαρτίου

«Η Πρώιμη Παρέμβαση σε βρέφη Υψηλού Κινδύνου είναι Το Μέλλον στην  Αποκατάσταση»: Αυτό πρεσβεύει το Επιστημονικό Συνέδριο που οργανώνει φέτος η ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων) στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, γιορτάζοντας τα  80 χρόνια συνεχούς προσφοράς πανελλαδικά στα παιδιά με κινητική αναπηρία.

Η θεματολογία επιχειρεί να συνδυάσει τις σύγχρονες θεωρίες της νευροπροφύλαξης και νευροπλαστικότητας, τις επιδράσεις των γενετικών και  επιγενετικών παραγόντων, του πόνου και της γονεικής επαφής στις ΜΕΝΝ, τις μεθόδους πρώιμης ανίχνευσης, καθώς και  τις νέες θεραπείες  της πρώιμης ολοκληρωμένης παρέμβασης – αποκατάστασης κατά το πρότυπο του ICF.

Το συνέδριο απευθύνεται σε νεογνολόγους, παιδονευρολόγους, φυσιάτρους, παιδιάτρους, θεραπευτές, ειδικούς ψυχικής υγείας, παιδαγωγούς, νοσηλευτές και άλλους επιστήμονες υγείας,  με την ελπίδα, μέσω της εποικοδομητικής αλληλεπίδρασης, να συμβάλουν στην ενίσχυση της διεπιστημονικής συνεργασίας και στην προώθηση της πρώιμης παρέμβασης για τη βελτίωση της ποιότητα ζωής και την ένταξη των βρεφών υψηλού κινδύνου στη σχολική κοινότητα.

Ο σημαντικός ρόλος των αξιολογήσεων, των καινοτόμων παρεμβάσεων σε διαφορετικά περιβάλλοντα, η μεθοδολογία ένταξης στην πρώιμη εκπαιδευτική και θεραπευτική παρέμβαση, και ο ρόλος των γονέων  στα ολοκληρωμένα προγράμματα της ΕΛΕΠΑΠ συνθέτουν τις επιμέρους θεματικές ενότητες του συνεδρίου που θα παρουσιαστούν από έγκριτους Έλληνες και τους ξένους προσκεκλημένους επιστήμονες Δρ. Maria Delivoria-Papadopoulos και Dr. Mijna Hadders-Algra.

Χορηγοί-Υποστηρικτές

EUROTC, Ορθοπεδικός Κόσμος: ΚΥΦΙΔΗΣ, Rehab Care, ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗΣ: Κέντρο Τεχνικής Ορθοπεδικής, Lilly Φαρμασερβ, ION

Check Also

Γεωργιάδης: Σκέψεις για δοκιμαστική εφαρμογή A.I. συστήματος διαλογής σε ελληνικό νοσοκομείο

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για έλεγχο της …