Αρχική / Επικαιρότητα / Επαναφορά μέτρων κατά της COVID-19 για να αποφύγουμε τα χειρότερα αργότερα, συνέστησε ο Χανς Κλούγκε

Επαναφορά μέτρων κατά της COVID-19 για να αποφύγουμε τα χειρότερα αργότερα, συνέστησε ο Χανς Κλούγκε

Με την υποπαραλλαγή BA.5 της Ομικρον να ηγείται του νέου κύματος της Covid-19 στην Ευρώπη, οι χώρες πρέπει να επιταχύνουν τον εμβολιασμό και να επαναφέρουν μέτρα, όπως η χρήση μάσκας, για να αποφύγουν την αναγκαιότητα λήψης αυστηρότερων μέτρων το φθινόπωρο και τον χειμώνα, προειδοποιεί ο Χανς Κλούγκε, περιφερειακός διευθυντής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Χανς Κλούγκε, με δεδομένη τη ραγδαία εδραίωση της υποπαραλλαγής ΒΑ.5, καλεί τις χώρες της Ευρώπης να αναλάβουν δράση τώρα, για να αποτρέψουν την επιβάρυνση των συστημάτων υγείας το φθινόπωρο.

Γύρω στα τρία εκατομμύρια νέα κρούσματα της Covid καταγράφηκαν στην περιοχή της Ευρώπης την περασμένη εβδομάδα, τα οποία αντιστοιχούν στο ήμισυ του συνόλου των κρουσμάτων παγκοσμίως. Ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία διπλασιάστηκε κατά την ίδια περίοδο, με περίπου 3.000 ανθρώπους να καταλήγουν από την νόσο κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με τον Χανς Κλούγκε.

«Υπάρχει αύξηση κρουσμάτων, την ώρα που η κοινωνία λειτουργεί σχεδόν όπως πριν», είπε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για δράση των πανδημικών σταθεροποιητών, όπως είναι η δεύτερη αναμνηστική δόση εμβολίου πριν από την έλευση των επικαιροποιημένων εμβολίων το φθινόπωρο, καθώς και την προώθηση της χρήσης μάσκας και του εξαερισμού.

Αυτά τα μέτρα σταθεροποίησης της πανδημίας θα πρέπει να εφαρμοστούν τώρα, για να αποφευχθούν αυστηρότερα μέτρα αργότερα, προειδοποίησε, λέγοντας: «Δεν πιστεύω ότι η κοινωνία είναι έτοιμη για την κήρυξη lockdown».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Check Also

Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων: Εμπορική απόφαση η απόσυρση του εμβολίου της Astra Zeneca

Η εταιρεία Astra  Zeneca ανακοίνωσε την απόσυρση του εμβολίου της έναντι της λοίμωξης από τον …