Αρχική / Επικαιρότητα / Ανάκληση μολυσμένου βρεφικού γάλακτος – σε συναγερμό οι ελληνικές αρχές!

Ανάκληση μολυσμένου βρεφικού γάλακτος – σε συναγερμό οι ελληνικές αρχές!

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές στη χώρα μας, με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών και Οικονομίας της Γαλλίας για τις παρτίδες προϊόντων βρεφικού γάλακτος του Ομίλου Lactalis, οι οποίες φέρονται να έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα, με αποτέλεσμα να τελούν υπό ανάκληση. Μέρος των συγκεκριμένων παρτίδων έχει εξαχθεί και στην Ελλάδα.

Η γαλλική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με περισσότερες από 600 παρτίδες βρεφικού γάλακτος που ανακαλούνται, οι οποίες αφορούν πολλές χώρες στις οποίες εξάγονται τα προϊόντα της Lactalis, όπως η Βρετανία, η Αλγερία, το Μαρόκο, η Ελλάδα, η Ταϊβάν, η Ρουμανία, το Μπαγκλαντές, η Κίνα, το Περού, η Γεωργία και το Πακιστάν.

Το Υπουργείο Υγείας παρουσιάζεται καθησυχαστικό, δηλώνοντας ότιοι αρμόδιες αρχέςστη χώρα μας έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, σημείωσε ότι τα φαρμακεία έχουν τη δυνατότητα να προβούν στην άμεση απόσυρση του προϊόντος και διερωτήθηκε αν κάτι τέτοιο θα ισχύσει και με τα άλλα σημεία πώλησης, επαναφέροντας έτσι το «καυτό» θέμα της διάθεσης προϊόντων βρεφικού γάλακτος από τα supermarket.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων παρακολουθεί το θέμα και αναμένεται σύντομα να προβεί σε σχετική ανακοίνωση.

Check Also

Πλεύρης: Εκδίδεται σήμερα η Υπουργική Απόφαση για παράταση της «περιόδου χάρης» για μη εγγραφή στον Προσωπικό Γιατρό

Για την κατάληψη στο Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των νοσοκομειακών γιατρών έναντι του …