Αρχική / Επικαιρότητα / Υψηλό σκορ για το «Υπουργείο Υγείας» στις χθεσινές εκλογές – Εκτός Βουλής ο Ανδρέας Ξανθός

Υψηλό σκορ για το «Υπουργείο Υγείας» στις χθεσινές εκλογές – Εκτός Βουλής ο Ανδρέας Ξανθός

Τα πρόσωπα που έχουν στελεχώσει, κατά καιρούς, το «Υπουργείο Υγείας» φάνηκε να τα πηγαίνουν πολύ καλά στις χθεσινές εκλογές, καθώς 2 πρώην Υπουργοί Υγείας, καθώς και ο τέως Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, Νικήτας Κακλαμάνης και Θάνος Πλεύρης, αντίστοιχα, επανεξελέγησαν στην Α’ Αθήνας σε υψηλές θέσεις, εξασφαλίζοντας έδρα στο επόμενο Κοινοβούλιο.

Ωστόσο ο Βασίλης Κικίλιας, με 39.616 σταυρούς, έχασε την πρωτοκαθεδρία από τον Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος συγκέντρωσε 49.274 σταυρούς στην Α’ Αθήνας. Αν το δει κανείς ευρύτερα, όμως, ο Κυριάκος Πιερρακάκης αποτελεί ένα πρόσωπο που συνέβαλε τα μέγιστα στην ψηφιοποίηση της Υγείας τα τελευταία χρόνια, παίζοντας και ο ίδιος ένα σημαντικό ρόλο στον νευραλγικό αυτό τομέα.

Ο τέως Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, συγκέντρωσε 29.377 σταυρούς καταλαμβάνοντας την 4η θέση και εξακολουθώντας να παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων (ήταν 3ος στις εκλογές του 2019).

Ο δε Νικήτας Κακλαμάνης κατέλαβε την 6η θέση, με 26.423 ψήφους.

Από το στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, τα πρώην στελέχη του Υπουργείου Υγείας δεν φάνηκε να πετυχαίνουν το 100% σε επίπεδο επανεκλογής: Ο πρώην Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, δεν κατάφερε να εκλεγεί στο Ρέθυμνο, συγκεντρώνοντας 4256 σταυρούς, με τη συγκεκριμένη έδρα να χάνεται για το κόμμα του και να την κερδίζει το ΠΑΣΟΚ.

Αντίθετα, ο Παύλος Πολάκης, πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, με 10.755 σταυρούς, κατάφερε να εξασφαλίσει τη σχετική έδρα.

Check Also

Η Πρωτοβάθμια επί… Προσωπικού

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μπορεί να άργησε μια μέρα, ή κάποιες δεκαετίες καλύτερα, ωστόσο οφείλουμε …