Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Βασίλης Μπισμπίκης, Γιώργος Καραμίχος και Σπύρος Χατζηαγγελάκης εξετάζονται για HIV

Βασίλης Μπισμπίκης, Γιώργος Καραμίχος και Σπύρος Χατζηαγγελάκης εξετάζονται για HIV

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης, ο Βασίλης Μπισμπίκης, ο Γιώργος Καραμίχος και ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης επισκέφτηκαν το Κέντρο Πρόληψης και Σεξουαλικής Υγείας Athens Checkpoint, και εξετάστηκαν για τον HIV, στέλνοντας το μήνυμα ότι η εξέταση είναι κάτι πολύ απλό, ανώδυνο και γρήγορο, αλλά ουσιώδες και αποτελεσματικό.

Τα κέντρα Checkpoint σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη παρέμειναν ανοιχτά καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης (15-22/5, πλην Κυριακής) παρέχοντας δωρεάν, γρήγορες και εμπιστευτικές εξετάσεις HIV χωρίς ραντεβού, παράλληλα με τη διενέργεια εξωτερικών δράσεων σε διάφορα σημεία των δύο πόλεων.

Η εξέταση για τον HIV είναι εξαιρετικά σημαντική, δεδομένου του ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να γνωρίζει κανείς αν έχει εκτεθεί στον ιό.

O HIV αφορά κάθε σεξουαλικά ενεργό άτομο και η έγκαιρη διάγνωση (μαζί με την έναρξη της αντιρετροϊκής αγωγής) εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή πορεία της HIV λοίμωξης, η οποία άλλωστε πλέον αποτελεί μια χρόνια διαχειρίσιμη ιατρική κατάσταση.

Τα κέντρα Checkpoint σε Αθήνα (Πιττάκη 4, Μοναστηράκι, 1ος όροφος) και Θεσσαλονίκη (Εγνατία 112, 3ος όροφος) συνεχίζουν να παρέχουν δωρεάν, γρήγορες εξετάσεις για HIV και ηπατίτιδα B και C με πλήρη εμπιστευτικότητα σε ένα φιλικό περιβάλλον, από Τρίτη μέχρι και Σάββατο 12:00 – 20:00.

Μπορείς να κλείσεις το ραντεβού σου στο https://booking.mycheckpoint.gr.

Check Also

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης HIV/AIDS: O ΕΟΔΥ πραγματοποιεί δωρεάν και ανώνυμους ελέγχους

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης (European Testing Week-ETW) αποτελεί μια ευρωπαϊκή εκστρατεία που ενθαρρύνει τους κρατικούς …