Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. – «Οδός Καρδιάς»: Το Σάββατο 27 Μαΐου, προτεραιότητα έχει η καρδιά μας

ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. – «Οδός Καρδιάς»: Το Σάββατο 27 Μαΐου, προτεραιότητα έχει η καρδιά μας

Το Σάββατο 27 Μαΐου, στις 18:00, ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ «ΟΔΟ ΚΑΡΔΙΑΣ» του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας στο Παλαιό Φάληρο, υπό την αιγίδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, που αγκάλιασε ένθερμα την πρωτοβουλία του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας.

Η δράση «ΟΔΟΣ ΚΑΡΔΙΑΣ» είναι μία πρωτοβουλία του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. να ενημερώσει αξιόπιστα τον κόσμο για τα σπουδαία οφέλη της συστηματικής άσκησης, ως ενός από τους παράγοντες πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων και να ευαισθητοποιήσει για την ένταξη της στην καθημερινή μας ζωή. Η «ΟΔΟΣ ΚΑΡΔΙΑΣ» επιλέγει την άσκηση του περπατήματος, ως αφετηρία για μία θετική αλλαγή στη ζωή μας, γιατί δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό ή προετοιμασία και είναι κατάλληλη για όλους.

Με το μήνυμα: «ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΜΑΖΙ. ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ. ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ», η «ΟΔΟΣ ΚΑΡΔΙΑΣ» είναι μία συμβολική διαδρομή που θα περπατήσουμε όλοι μαζί στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου, ξεκινώντας από το Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο του Δήμου στο Γήπεδο του Στίβου (Μαρίνα Φλοίσβου) και τερματίζοντας στον Μπάτη, για να σηματοδοτήσουμε τη σπουδαιότητα της φροντίδας της καρδιάς μας και της υγείας μας γενικότερα!

Περπατώντας 30 ή και περισσότερα λεπτά την ημέρα, μειώνουμε τον κίνδυνο αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 35% και τον κίνδυνο για εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ κατά 40%! Επιπλέον, το καθημερινό περπάτημα μειώνει την αρτηριακή πίεση έως και κατά 11 μονάδες, ενώ σύμφωνα με μελέτες μειώνει κατά 30% το συνολικό κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. για την ευγενική της υποστήριξη στη κοινωνική δράση «ΟΔΟΣ ΚΑΡΔΙΑΣ» του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.

Check Also

Η Amgen δίπλα στο ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. στην ενημέρωση του κοινού για τις καρδιαγγειακές παθήσεις

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Καρδιάς, η οποία γιορτάζεται κάθε τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη (φέτος …