Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ Νοσοκομείου Μεταξά και Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ Νοσοκομείου Μεταξά και Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, υπεγράφη Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «ΜΕΤΑΞΑ», επισφραγίζοντας την πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών. Κοινός στόχος των διοικήσεων του Νοσοκομείου Μεταξά και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής είναι ο σχεδιασμός και η ίδρυση Πρότυπου Κέντρου Ρομποτικής Χειρουργικής.

Το εν λόγω Σύμφωνο αφορά σε σημαντικές πολυεπίπεδες συνέργειες που διασυνδέουν το ακαδημαϊκό περιβάλλον με τον κλινικό χώρο, με σκοπό την προαγωγή του εκπαιδευτικού και επιστημονικού έργου στον τομέα της Υγείας, και της παροχής σύγχρονης εκπαίδευσης στα στελέχη των νοσοκομείων.

Ο κ. Ευσταθόπουλος υπογράμμισε ότι ακολουθεί πιστά τις οδηγίες και τη βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για τη συνολική αναβάθμιση του Νοσοκομείου Μεταξά σε όλα τα επίπεδα, με μοναδικό στόχο την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλότατου επιπέδου.

Υπηρεσίες υγείας από εξειδικευμένο προσωπικό, όπως θα γίνει και μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Ρομποτικό Σύστημα Da Vinci – Ασφαλής Νοσηλευτική Φροντίδα Ασθενών», το οποίο θα παρέχει για πρώτη φορά στη χώρα μας, επίσημη κρατική πιστοποίηση στο συγκεκριμένο τομέα.

Ο Αναπλ. Διοικητής τόνισε ότι το εν λόγω Σύμφωνο Συνεργασίας αποτελεί υπεραξία και είναι μια win-win διαδικασία για όλους, που θα προσφέρει σημαντικές δεξιότητες συνεχιζόμενης εκπαίδευσης σε τεχνολογίες αιχμής, αξιοποιώντας τις υπάρχουσες υποδομές επ’ ωφελεία των ασθενών.

Την ικανοποίησή και την πρόθεσή τους να προχωρήσουν στην υλοποίηση του Συμφώνου Συνεργασίας εξέφρασαν οι συμμετέχοντες και από τις δύο πλευρές, που μετά την υπογραφή του είχαν συνάντηση εργασίας. Από πλευράς ΠΑ.Δ.Α., συμμετείχε η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, Καθηγήτρια Βασιλική Κεφαλά, η Πρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής, Καθηγήτρια Μάρθα Κελέση-Σταυροπούλου, η Αναπλ. Καθηγήτρια του Τμήματος Νοσηλευτικής Γεωργία Τουλιά – Τσάβαλου και ο Αναπλ. Καθηγητής του Τμήματος Νοσηλευτικής, Δημήτριος Παπαγεωργίου. Από πλευράς του Γ.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ» συμμετείχαν η κ. Αικατερίνη Μανούσου, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, η κ. Πελαγία Μπατίκα, Υποδιευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, ο Ιατρός κ. Παναγιώτης Μανίκης, Διευθυντής Χειρουργικού Τμήματος, η κ. Ελένη Πέτρακα, Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Ποιότητας, Έρευνας και Εκπαίδευσης και ο Ιατρός κ. Όθωνας Μανωλάκος.

Check Also

ΠΕΦ Professional Development: Υποβολή αιτήσεων για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περί Κανονιστικών Υποθέσεων

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας ανακοίνωσε την έναρξη του Β’ κύκλου του εκπαιδευτικού προγράμματος «ΠΕΦ Professional …