Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Στοματική υγεία και ποιότητα ζωής: Δράσεις ευαισθητοποίησης των ΑμεΑ από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία

Στοματική υγεία και ποιότητα ζωής: Δράσεις ευαισθητοποίησης των ΑμεΑ από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ), σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λάρισας, πραγματοποίησε με επιτυχία εκδήλωση με θέμα “Στοματική Υγεία και Ποιότητα Ζωής” στη Γιάννουλη, στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΕΟΟ, κ. Αθανάσιος Δεβλιώτης, και ο Ταμίας της ΕΟΟ, κ. Αντώνης Καλλιφατίδης. Επιπλέον, την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Δήμαρχος Λάρισας, κ. Θανάσης Μαμάκος, υποστηρίζοντας τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τη σημασία της στοματικής υγείας.

Κύριος στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού, με ιδιαίτερη έμφαση στα άτομα με αναπηρία, αναδεικνύοντας τη σπουδαιότητα της στοματικής υγείας ως βασικού παράγοντα για την ποιότητα ζωής.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε επίδειξη σωστού βουρτσίσματος των δοντιών και φροντίδας της στοματικής κοιλότητας, καθώς και συζήτηση όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις και να λάβουν απαντήσεις, ενισχύοντας την κατανόηση και την ευαισθητοποίηση για την αξία της στοματικής υγείας.

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες προς τον Δήμο Λαρισαίων και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λάρισας για τη συνεργασία και τη στήριξή τους, καθώς και προς όλους όσοι συμμετείχαν και συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στην διοίκηση του κέντρου κοινωνικής πρόνοιας περιφέρειας Θεσσαλίας. Οι δράσεις της ΕΟΟ συνεχίζονται σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο του Έτους Στοματικής Υγείας 2024.

Check Also

Κακή στοματική υγεία: Μπορεί να ευθύνεται και για πόνους στο αυτί

Ο πόνος στο αυτί αποδεικνύεται πολλές φορές παραπλανητικός. Δεν είναι λίγες εκείνες οι περιπτώσεις που …