Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Roche Diagnostics: Κυκλοφορεί στην Ελλάδα τεστ αντισωμάτων για διαχείριση της COVID-19

Roche Diagnostics: Κυκλοφορεί στην Ελλάδα τεστ αντισωμάτων για διαχείριση της COVID-19

Η Roche Diagnostics, μετά την κυκλοφορία της εξέτασης cobas® SARS-CoV-2 για την ανίχνευση του RNA του ιού SARS-CoV-2, διεύρυνε πρόσφατα το portfolio των άμεσα διαθέσιμων διαγνωστικών εργαλείων, που διαθέτει στη χώρα μας, έναντι της νόσου COVID-19, με την κυκλοφορία του τεστ αντισωμάτων Elecsys® Anti-SARS-CoV-2.

Το Elecsys® Anti-SARS-CoV-2 είναι ένας ανοσολογικός προσδιορισμός για την in-vitro ποιοτική ανίχνευση αντισωμάτων (συμπεριλαμβανομένων των IgG), έναντι του σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου τύπου 2 κορονοϊού (SARS-CoV-2) σε ανθρώπινο ορό και πλάσμα. Το τεστ, το οποίο βασίζεται σε μια αντίδραση τύπου sandwich διπλού αντιγόνου, μπορεί να ανιχνεύσει την παρουσία αντισωμάτων, τα οποία θα μπορούσαν να σημαίνουν την παρουσία λοίμωξης και ενδεχόμενης ανοσίας ενός ατόμου στον ιό.

Το τεστ αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2 της Roche Diagnostics, το οποίο κατέδειξε υψηλή ειδικότητα της τάξης του 99,80% σε μεγάλο αριθμό δειγμάτων (10.453 δείγματα, τα οποία συλλέχθηκαν πριν τον Δεκέμβριο του 2019) στο πλαίσιο της σχετικής μελέτης για την έγκρισή του, μπορεί να συμβάλει στην αξιολόγηση της ανοσοαπόκρισης των ασθενών στον ιό, ειδικά σε πληθυσμούς που χαρακτηρίζονται από χαμηλό επιπολασμό της νόσου. Επιπρόσθετα, δεν παρουσιάστηκε διασταυρούμενη αντίδραση σε πάνελ δειγμάτων ατόμων με προηγούμενη, επιβεβαιωμένη μόλυνση από άλλους κορονοϊούς και σε δείγματα ατόμων με συμπτώματα κοινού κρυολογήματος (τα οποία συλλέχθηκαν πριν τον Δεκέμβριο του 2019).

«Η παροχή καινοτόμων διαγνωστικών εργαλείων στους ασθενείς και στα Συστήματα Υγειονομικής Περίθαλψης βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων μας, ιδιαίτερα στο πλαίσιο των έκτακτων συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημία της νόσου COVID-19 παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα», δήλωσε ο Ulrich Schwörer, Γενικός Διευθυντής της Roche Diagnostics Hellas. «Κατανοώντας τη σημασία της έγκαιρης διαθεσιμότητας και γρήγορης πρόσβασης σε αξιόπιστα, υψηλής ποιότητας τεστ, είμαστε περήφανοι που, χάρη στις τεράστιες προσπάθειες των εργαζομένων μας και την αύξηση της παραγωγικής μας ικανότητας, μπορούμε να προσφέρουμε άμεσα και σε επαρκείς ποσότητες το νέο τεστ αντισωμάτων της εταιρείας μας. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια, προκειμένου να συμβάλλουμε στη διαχείριση αυτής της πανδημίας».

Νοσοκομεία και εργαστήρια αναφοράς μπορούν να διενεργούν το τεστ στους αναλυτές cobas e της Roche Diagnostics, οι οποίοι είναι ευρέως διαθέσιμοι και στη χώρα μας. Αυτά τα πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα μπορούν να παρέχουν αποτελέσματα για ένα τεστ του SARS-CoV-2 σε περίπου 18 λεπτά, με παραγωγικότητα έως 300 τεστ/ώρα, ανάλογα με τον αναλυτή.

Παράλληλα, η Roche Diagnostics έχει αναπτύξει συνεργασίες για την παροχή ψηφιακών εφαρμογών, οι οποίες αφορούν τον εξεταζόμενο και παρέχουν πληροφορίες συμβουλευτικού χαρακτήρα σε συνδυασμό και με το αποτέλεσμα της εξέτασης. Οι εφαρμογές αυτές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο μαζικών ελέγχων των εργαζομένων σε επιχειρήσεις για την εκτίμηση της δυνατότητας επιστροφής στην εργασία, εφόσον κάτι τέτοιο υποστηριχθεί από νεότερα επιστημονικά δεδομένα.

Check Also

Ποια πάθηση αυξάνει τις πιθανότητες λοίμωξης από SARS-CoV-2;

Ως ομάδα υψηλού κινδύνου για μόλυνση από τον SARS-CoV-2 θα πρέπει να θεωρούνται οι ασθενείς …