Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / PMI Science: Eνθαρρυντικά κλινικά αποτελέσματα για το IQOS ανακοίνωσε η Philip Morris

PMI Science: Eνθαρρυντικά κλινικά αποτελέσματα για το IQOS ανακοίνωσε η Philip Morris

Τα θετικά αποτελέσματα μιας νέας κλινικής μελέτης για το IQOS ανακοίνωσε η Philip Morris International (PMI) (NYSE: PM).

Συγκεκριμένα, το IQOS, το πιο προηγμένο προϊόν της εταιρείας που δεν παράγει καπνό τσιγάρου, εξετάστηκε σε Μελέτη Ανταπόκρισης στην Έκθεση (Exposure Response Study – ERS), κατά την οποία μετρήθηκε η βιολογική απόκριση ατόμων που χρησιμοποίησαν IQOS αντί τσιγάρου για έξι μήνες, σε σύγκριση με τη συνέχιση του καπνίσματος. Η μελέτη απέδειξε ότι, έπειτα από έξι μήνες, οκτώ μετρήσεις της βιολογικής απόκρισης (τα κύρια καταληκτικά σημεία κινδύνου) βελτιώθηκαν στα άτομα που αντικατέστησαν το τσιγάρο με το IQOS.

Στις 8 Ιουνίου, η PMI υπέβαλε τα αποτελέσματα της Μελέτης Ανταπόκρισης στην Έκθεση (ERS) στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, προκειμένου να προστεθούν στη σειρά εκτεταμένων στοιχείων που έχουν ήδη κατατεθεί και παρουσιαστεί στον εν λόγω Οργανισμό προς υποστήριξη της αίτησης αδειοδότησης του IQOS ως καπνικού προϊόντος τροποποιημένου (μειωμένου) κινδύνου. Ο FDA βρίσκεται ακόμα στη διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων της PMI τόσο για την αδειοδότηση του IQOS ως καπνικού προϊόντος τροποποιημένου (μειωμένου) κινδύνου, όσο και για την εμπορική κυκλοφορία του στην αμερικανική αγορά, χωρίς να έχει ακόμη καταλήξει σε συμπέρασμα.

Το Πρόγραμμα Επιστημονικής Αξιολόγησης της PMI έχει πραγματοποιήσει διεξοδικές δοκιμές στο IQOS για ένα διάστημα άνω των 7 ετών και υποστηρίζει ότι η αντικατάσταση του τσιγάρου με το πιο προηγμένο προϊόν που δεν παράγει καπνό τσιγάρου είναι πιθανό να παρουσιάζει μικρότερο κίνδυνο βλάβης, συγκριτικά με τη συνέχιση της χρήσης του τσιγάρου. Πολλαπλές μετρήσεις της χημικής σύνθεσης και των φυσικών μεγεθών του αερολύματος αποδεικνύουν ότι το αερόλυμα του IQOS περιέχει κατά μέσον όρο 90-95% χαμηλότερα επίπεδα επιβλαβών συστατικών. Τα αποτελέσματα υποστηρίζουν, επίσης, ότι αυτές οι μειωμένες εκπομπές μεταφράζονται σε μειωμένη τοξικότητα στο εργαστήριο και σε μειωμένη έκθεση στις κλινικές μελέτες.

Τα κυριότερα αποτελέσματα της Μελέτης Ανταπόκρισης στην Έκθεση (ERS) έχουν ήδη παρουσιαστεί σε πρόσφατα συνέδρια στο Τορόντο του Καναδά, στην Αθήνα και στη Βαρσοβία της Πολωνίας.

«Τα αποτελέσματα αυτά είναι πολύ ενθαρρυντικά. Πιστεύουμε πως αυτή η κλινική μελέτη για το IQOS, η οποία είναι η πρώτη κλινική μελέτη τέτοιου μεγέθους που έγινε ποτέ, αξιολογεί απευθείας τη δυνατότητα μείωσης του κινδύνου ενός προϊόντος που δεν παράγει καπνό τσιγάρου στα άτομα που αντικαθιστούν το τσιγάρο με αυτό. Όλα τα αποτελέσματα που έχουμε δει, συμπεριλαμβανομένων αυτών των τελευταίων, δείχνουν σταθερά στην κατεύθυνση της μείωσης του κινδύνου», είπε ο Frank Luedicke, Chief Medical Officer της PMI. «Θα μοιραστούμε τα αποτελέσματα με τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας σε διάφορα συνέδρια τους επόμενους μήνες και ανυπομονούμε να ακούσουμε τις απόψεις τους», κατέληξε ο κ. Luedicke.

Check Also

Την απαγόρευση τσιγάρων με μενθόλη και προϊόντων καπνού με γεύση προτείνει ο FDA

Ο FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ) πρότεινε πρόσφατα την απαγόρευση των τσιγάρων μενθόλης …