Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / ΠΦΣ: Η Υγεία δεν συμβαδίζει με το αλόγιστο επιχειρείν

ΠΦΣ: Η Υγεία δεν συμβαδίζει με το αλόγιστο επιχειρείν

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με ανακοίνωσή του, δηλώνει κατηγορηματικά ότι το μέτρο της απαγόρευσης των παράλληλων εξαγωγών παρουσιάζει εμφανή θετικά αποτελέσματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το πρόβλημα των ελλείψεων έχει επιλυθεί. Ωστόσο, παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση όσον αφορά την επάρκεια των φαρμάκων στην ελληνική αγορά.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά οι του ΠΦΣ:

Πλέον οι ασθενείς έχουν σταδιακή βελτίωση της προσβασιμότητας στο φάρμακο, απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίζουν τη θεραπευτική τους αγωγή, που δυστυχώς στο παρελθόν χρειαζόταν να διακόψουν, με δυσμενή αποτελέσματα για την εξέλιξη της υγείας τους.

Πολίτες και φαρμακοποιοί βρίσκουν φάρμακα τα οποία πριν ήταν εξαφανισμένα από την ελληνική αγορά, καθόσον οι εταιρείες πλέον διαθέτουν τα φάρμακα τους χωρίς τον φόβο ότι θα βρεθούν σε ξένες αγορές, όπως γινόταν μέσω των παράλληλων εξαγωγών

Η ψηφιακή εφαρμογή για τις ελλείψεις φαρμάκων που θα τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή σε λίγες ημέρες, θα αποτυπώσει την εικόνα της διακίνησης φαρμάκου προσφέροντας χρήσιμα στοιχεία στον ΕΟΦ και την Πολιτεία.

Οποιαδήποτε προσπάθεια ορισμένων να παρουσιάσουν το άσπρο – μαύρο, για να επανεκκινήσουν την αλόγιστη επιχειρηματική τους δραστηριότητα σε βάρος της Υγείας των πολιτών, σπιλώνοντας φορείς, θεσμούς και πρόσωπα, μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

Μοναδικό μέλημα των Ελλήνων φαρμακοποιών είναι οι πολίτες αυτής της χώρας να μπορούν επιτέλους να βρίσκουν όλα τα φάρμακα τους όταν τα χρειάζονται.

Το Φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Η Υγεία δεν συμβαδίζει με το αλόγιστο επιχειρείν. 

Check Also

Γεωργιάδης: Αυξημένο το ενδιαφέρον για τα απογευματινά χειρουργεία – Δεν μπορεί να διπλασιαστεί ο μισθός ΕΣΥ

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 και τους δημοσιογράφους Γιώργο …