Αρχική / Επικαιρότητα / Π. Μαρινάκης: Από 1η Φεβρουαρίου η Ενιαία Ψηφιακή Λίστα Χειρουργείων και η σύσταση Επιτροπής Χειρουργείων

Π. Μαρινάκης: Από 1η Φεβρουαρίου η Ενιαία Ψηφιακή Λίστα Χειρουργείων και η σύσταση Επιτροπής Χειρουργείων

Ξεκινά από την 1η Φεβρουαρίου η σύσταση και λειτουργία της Ενιαίας Ψηφιακής Λίστας Χειρουργείων και η σύσταση Επιτροπής Χειρουργείων των νοσοκομείων του ΕΣΥ, με στόχο τη μείωση του χρόνου αναμονής των ασθενών, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως εξήγησε, η λίστα ενημερώνεται με τα απαραίτητα στοιχεία της κλινικής εκτίμησης του εκάστοτε πολίτη, ο οποίος κρίνεται από τον θεράποντα ιατρό – χειρουργό ότι χρήζει χειρουργικής επέμβασης και διαλειτουργεί με κάθε αναγκαίο πληροφοριακό σύστημα και διαρθρωμένο σύστημα δεδομένων, όπως τα Εθνικά Μητρώα Ασθενών και τον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας.

Αναφερόμενος, επίσης, στα οφέλη από την κατάρτιση Ενιαίας Ψηφιακής Λίστας Χειρουργείων, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε ότι «αποτελεί μια σημαντική μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας που θα διασφαλίζει την μείωση του χρόνου αναμονής, θα παρακολουθεί τα κλινικά χαρακτηριστικά των ασθενών και θα διευκολύνει το έργο των γιατρών του ΕΣΥ, αντιμετωπίζοντας φαινόμενα καθυστερήσεων και παθογένειες του συστήματος, που κατέληγαν σε βάρος των ασθενών».

Επανέλαβε, δε, ότι ο τομέας της Υγείας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση, η οποία θα συνεχίσει με στοχευμένες ενέργειες να ενισχύει τη Δημόσια Υγεία και να ενδυναμώνει το ΕΣΥ σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό.

Check Also

Θέλουμε κι άλλες, ριζικές αλλαγές

Στις περισσότερες προεκλογικές περιόδους χάνεται η ουσία του λόγου και κυριαρχούν τα πομπώδη τελεσίγραφα, οι …