Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Υπουργείο Υγείας για νοσοκομείο Κω: Κίνητρα επιπλέον 1.800 ευρώ σε γιατρούς και 1.200 σε νοσηλευτές για στελέχωση των ακριτικών νησιών

Υπουργείο Υγείας για νοσοκομείο Κω: Κίνητρα επιπλέον 1.800 ευρώ σε γιατρούς και 1.200 σε νοσηλευτές για στελέχωση των ακριτικών νησιών

Μετά τις καταγγελίες των εργαζομένων στο νοσοκομείο της Κω περί συστηματικής υποστελέχωσης του ιδρύματος, κάνοντας λόγο για μη ύπαρξη παθολόγου εδώ και 10 μήνες, αλλά και για ύπαρξη μόλις μίας νεφρολόγου και ενός ασθενοφόρου για όλο το νησί, το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει:

«Στο νοσοκομείο της Κω υπηρετούν 179 εργαζόμενοι, εκ των οποίων 35 γιατροί και 79 νοσηλευτές. Ειδικά για την έλλειψη παθολόγων έχει γίνει μετακίνηση από άλλη νοσηλευτική δομή της 2ης ΥΠΕ παθολόγου που καλύπτει τις ανάγκες, ενώ έχουν προκηρυχθεί και 2 θέσεις παθολόγων. Στο παρελθόν είχαν προκηρυχθεί εκ νέου οι θέσεις και οι προκηρύξεις είχαν αποβεί άγονες.

Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, ωστόσο, υπηρετούν και επτά γενικοί γιατροί που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες. Παράλληλα, ειδικά για το καλοκαίρι, έχει γίνει πρόσκληση για γιατρούς με επιπλέον αμοιβή 1.800 ευρώ τον μήνα πέραν του μισθού.

Το Υπουργείο Υγείας, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα στελέχωσης στα νησιά μας, με τις τελευταίες νομοθετικές παρεμβάσεις προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη όλων των κενών των ακριτικών μας νησιών, παρέχοντας επιπλέον κίνητρα 1.800 ευρώ σε κάθε γιατρό τον μήνα και 1.200 ευρώ σε κάθε νοσηλευτή πλέον των μισθών που λαμβάνουν για κάθε μετακίνηση».

Check Also

Συνάντηση Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με την Ένωση Ασθενών Ελλάδας

Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συναντήθηκε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου με εκπροσώπους της Ένωσης Ασθενών …