Αρχική / Επικαιρότητα / Lockdown στη Γαλλία

Lockdown στη Γαλλία

Με τηλεοπτικό διάγγελμα ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι η χώρα του μπαίνει εκ νέου σε πανεθνικό lockdown από Παρασκευή και τουλάχιστον μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του νέου κορονοϊού που κινδυνεύει να βγει εκτός ελέγχου.
Το νέα μέτρα παραπέμπουν στο lockdown των 8 εβδομάδων που επιβλήθηκε στη Γαλλία την περασμένη άνοιξη. Τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείσουν, ωστόσο, σε αντίθεση με το προηγούμενο lockdown, τα περισσότερα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά.

Ο κ. Μακρόν τόνισε ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας ενδεχομένως να είναι χειρότερο από το πρώτο και υποστήριξε ότι αν δεν λαμβάνονταν μέτρα, με στόχο την επίτευξη της ανοσίας της αγέλης, θα καταγράφονταν τουλάχιστον 400.000 επιπλέον θάνατοι μέσα σε λίγους μήνες στη Γαλλία.

Check Also

Συστάσεις από τον ΕΟΔΥ για την εποχική γρίπη

Η χώρα μας, όπως και πολλές άλλες χώρες του Βορείου Ημισφαιρίου, βρίσκεται πλέον σε περίοδο …

Health Update
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.