Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / H AbbVie προχωρά σε εξαγορά της Allergan έναντι 63 δισ. δολαρίων – H επίσημη ανακοίνωση

H AbbVie προχωρά σε εξαγορά της Allergan έναντι 63 δισ. δολαρίων – H επίσημη ανακοίνωση

H AbbVie ανακοίνωσε χθες, 25 Ιουνίου 2019, ότι προχωρά στην εξαγορά της Allergan, παρασκευάστριας του Botox, έναντι 63 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της AbbVie, ο στρατηγικός σχεδιασμός πίσω από την εν λόγω απόφαση στοχεύει στην επίτευξη των εξής:

  1. Νέες πλατφόρμες ανάπτυξης και ηγετικές θέσεις σε τομείς που θα εξασφαλίσουν τη διαφοροποίηση και την επέκταση της βάσης εσόδων. Η νέα διευρυμένη εταιρεία θα κατέχει ηγετικό ρόλο στους τομείς της ανοσολογίας, αιματολογίας-ογκολογίας, ιατρικής αισθητικής, νευροεπιστήμης, γυναικείας υγείας, φροντίδας των ματιών και ιολογίας. Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Allergan θα ενισχυθεί από την εμπορική δύναμη, την τεχνογνωσία και τη διεθνή υποδομή της AbbVie.
  2. Άμεση ανάπτυξη και ενίσχυση της κερδοφορίας. Με την στρατηγική αυτή διεύρυνση της Abbvie σε νέες και εξαιρετικά ελκυστικές θεραπευτικές περιοχές, αναμένεται να επιτευχθεί ένας υψηλός ρυθμός ανάπτυξης την επόμενη δεκαετία.
  3. Άμεση αύξηση των κερδών ανά μετοχή.
  4. Σημαντική χρηματοροή, η οποία θα δώσει την ευελιξία στη νέα εταιρεία να επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στην έρευνα, να μειώσει τις οφειλές της και να επιστρέψει κεφάλαιο στους μετόχους της. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συνδεόμενες εταιρείες παρήγαγαν χρηματοροή 19 δισ. δολαρίων το 2018.

Check Also

Μ. Μαυράκος στο 3rd CX & Loyalty Conference: «Στόχος μας να καινοτομούμε με προτεραιότητα τον ασθενή»

Στην προσπάθεια που γίνεται από όλους τους φορείς για να βελτιωθεί το ταξίδι του ασθενούς …