Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Διετές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ειδικευομένων της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Διετές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ειδικευομένων της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

H Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία ξεκινά το Σάββατο 21 Οκτωβρίου ένα Διετές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ειδικευομένων που αφορά όλο το φάσμα της ειδικότητας της Καρδιολογίας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι στο πρότυπο αντίστοιχου προγράμματος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας για την εκπαίδευση των ειδικευομένων και περιλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα και πλήρη πρακτική άσκηση.

Σκοπός του Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Σκοπός αυτής της νέας εκπαιδευτικής προσπάθειας είναι να εφοδιάσει τους ειδικευόμενους με όλη τη γνώση που απαιτείται τόσο για τις εξετάσεις ειδικότητας, όσο και για τις εξετάσεις για το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Καρδιολογίας.

Ταυτόχρονα, επιδιώκεται (για όλους τους ειδικευόμενους στη χώρα και ανεξάρτητα από το νοσοκομείο στο οποίο κάνουν ειδικότητα) η ισότιμη, ποιοτική και πλήρης εκπαίδευση.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΕ, Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Γ. Κοχιαδάκης, με αφορμή την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος, αναφέρει: «Πρόκειται για μία ακόμη σημαντική πρωτοβουλία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, ώστε να μεταδοθεί πολύπλευρη και στοχευμένη γνώση στους ειδικευόμενους, με την αξιοποίηση όλων των εργαλείων που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία στο σύγχρονο Αμφιθέατρο της ΕΚΕ, το οποίο μάλιστα εκσυγχρονίστηκε και διαμορφώθηκε πρόσφατα ώστε να αποτελεί ένα σύγχρονο και λειτουργικό εκπαιδευτικό κέντρο».

Για οποιαδήποτε πληροφορία σε σχέση με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: imetaxa@hcs.gr

Check Also

Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Σημαντική η αλλαγή τρόπου ζωής στην αντιμετώπιση της υπέρτασης

Η αρτηριακή υπέρταση αποτελεί σημαντικό και ολοένα αυξανόμενο δημοσιονομικό πρόβλημα υγείας. Η επίπτωσή της αυξάνεται  …