Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / DEMO ΑΒΕΕ και Mylan ενώνουν δυνάμεις στον τομέα της Θεραπευτικής Ογκολογίας

DEMO ΑΒΕΕ και Mylan ενώνουν δυνάμεις στον τομέα της Θεραπευτικής Ογκολογίας

Η DEMO ΑΒΕΕ με τη Mylan Ελλάδας ανακοίνωσαν τη στρατηγική συνεργασία τους, ως προς την αποκλειστική κυκλοφορία και διανομή στην Ελλάδα από την DEMO ΑΒΕΕ, του βιοομοειδούς της τραστουζουμάμπης της Mylan, για όλες τις εγκεκριμένες ενδείξεις. Η εν λόγω συνεργασία θα ενισχύσει τη θέση αμφότερων των εταιρειών στο πεδίο της Ογκολογίας. Το νέο σκεύασμα έρχεται να προστεθεί και να εμπλουτίσει το ήδη υπάρχον χαρτοφυλάκιο βιοομοειδών φαρμάκων που διανέμονται από τη DEMO ΑΒΕΕ στην Ελλάδα.

H τραστουζουμάμπη ενδείκνυται για τη θεραπεία ασθενών με HER2 θετικό πρώιμο καρκίνο μαστού (ΠΚΜ), μεταστατικό καρκίνο μαστού (ΜΚΜ) και μεταστατικό καρκίνο στομάχου (ΜΚΣ). Υπό την επίβλεψη του αντίστοιχου θεράποντος ιατρού, μπορεί να συνταγογραφείται είτε ως μονοθεραπεία είτε σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα, ανάλογα με τη σχετική διάγνωση.

«Το 2018 στην Ελλάδα καταγράφηκαν 7.734 νέα περιστατικά γυναικών με καρκίνο του μαστού. Η Mylan έχει δεσμευτεί να συμβάλλει στην αύξηση της πρόσβασης ασθενών με HER2 θετικό καρκίνο μαστού και καρκίνο στομάχου στη θεραπεία, με μείωση του κόστους για το σύστημα υγείας. Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με τη DEMO, ώστε να παρέχουμε πιο προσιτές οικονομικά θεραπείες με βιοομοειδή, όπως η τραστουζουμάμπη, σε ασθενείς στην Ελλάδα, πέραν των άλλων σημαντικών φαρμάκων που θέτουμε σε κυκλοφορία από το χαρτοφυλάκιο βιοομοειδών φαρμάκων μας», σχολίασε ο κ. Γιώργος Παναγάκης, Γενικός Διευθυντής της Mylan στην Ελλάδα και την Κύπρο.

«Η συνεργασία μας με την Mylan Ελλάδας για την αποκλειστική κυκλοφορία και διανομή από την εταιρεία μας του βιοομοειδούς της τραστουζουμάμπης για όλες τις εγκεκριμένες ενδείξεις, είναι ένα γεγονός που μας γεμίζει με υπερηφάνεια αλλά και αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Έλληνα ασθενή και την Ελληνική Πολιτεία. Οι προσιτές οικονομικά θεραπείες και η πρόσβαση του Έλληνα ασθενή σε αυτές είναι θέματα καίρια για το σύστημα Υγείας. Για εμάς, στη DEMO, η αξία δεν βρίσκεται μόνο στην ποιότητα των φαρμάκων μας. Βρίσκεται στην ικανότητα να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των ασθενών», δήλωσε με τη σειρά του ο κ. Δημήτρης Δέμος, Γενικός Διευθυντής της DEMO.

Ο καρκίνος αποτελεί τη δεύτερη σημαντικότερη αιτία θνησιμότητας και νοσηρότητας στην Ευρώπη. Όσον αφορά τον καρκίνο του μαστού μόνο, η συχνότητα εμφάνισης (δεδομένα 2018, ΠΟΥ) είναι 562.000 άτομα στην ευρωπαϊκή επικράτεια του ΠΟΥ, με πάνω από 400.000 στις 28 χώρες της ΕΕ.

Η εισαγωγή «αντι-HER2» σκευασμάτων στη θεραπεία ασθενών με HER2+ καρκίνο μαστού, που αποτελεί την πλέον επιθετική μορφή της νόσου, οδήγησε σε σημαντική αύξηση της επιβίωσης τόσο στο πρώιμο, όσο και στο προχωρημένο στάδιο.

Η κυκλοφορία της τραστουζουμάμπης πραγματοποιείται κατόπιν της θετικής γνωμοδότησης της CHMP τον Οκτώβριο του 2018 και (της έγκρισης) της άδειας κυκλοφορίας στην Ευρώπη τον Δεκέμβριο του 2018. Η έγκριση βασίστηκε σε δεδομένα από την κλινική μελέτη φάσης III (HERITAGE), η οποία περιλάμβανε αξιολόγηση της ομοιότητας σε αναλυτικές δοκιμές, προκλινικές και κλινικές μελέτες. Τα αποτελέσματα δεν κατέδειξαν κλινικά σημαντικές διαφορές στην ποιότητα, τη δραστικότητα και την ασφάλεια και, ως εκ τούτου, τεκμηριώθηκε η βιοομοιότητα με το προϊόν αναφοράς.

Η Mylan κυκλοφόρησε το πρώτο βιοομοειδές της το 2014, ένα βιοομοειδές της τραστουζουμάμπης. Το εν λόγω προϊόν πωλείται σε περισσότερες από 65 χώρες σε όλον τον κόσμο.

Check Also

Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Ρευματολογίας (24η Σειρά): Η DEMO ABEE έδωσε το «παρών»

Τα Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Ρευματολογίας έχουν ως στόχο την ανασκόπηση και συζήτηση των επιστημονικών εξελίξεων όσον …