Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / «Αγλαΐα Κυριακού»: Τέλος τα τακτικά χειρουργεία από 12 Φεβρουαρίου λόγω έλλειψης προσωπικού

«Αγλαΐα Κυριακού»: Τέλος τα τακτικά χειρουργεία από 12 Φεβρουαρίου λόγω έλλειψης προσωπικού

Ο Χειρουργικός Τομέας (ιατροί χειρουργοί όλων των ειδικοτήτων και αναισθησιολόγοι) του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» αποφάσισε τη διακοπή των προγραμματισμένων τακτικών επεμβάσεων της λίστας χειρουργείων από τις 12 Φεβρουαρίου και εξής, και τη λειτουργία των χειρουργικών αιθουσών μόνο για επείγοντα περιστατικά. Αιτία για τη λήψη της σοβαρής αυτής απόφασης αποτελεί η έλλειψη προσωπικού (ιατρών αναισθησιολόγων και νοσηλευτών Αναισθησιολογικού και χειρουργείου).

Κι ενώ το «Αγλαΐα Κυριακού» δέχεται μεγάλο αριθμό περιστατικών που χρήζουν χειρουργικής αντιμετώπισης (εφημερεύει 15 μέρες τον μήνα), το πρόβλημα υποστελέχωσής του είναι αξιοσημείωτο. Είναι χαρακτηριστικό ότι, από τις 10 χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου, ενεργές είναι μόνο οι 2.

Οι εκπρόσωποι των γιατρών έχουν ενημερώσει για το πρόβλημα τόσο τη Διοίκηση του νοσοκομείου, όσο και την 1η Υγειονομική Περιφέρεια, από τον περασμένο Ιούνιο, ωστόσο δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη ούτε σε επίπεδο λήψης μέτρων, ούτε σε επίπεδο προκήρυξης των διαθέσιμων οργανικών θέσεων.

Check Also

Προκήρυξη 2.145 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία – Έρχεται προκήρυξη και για ειδικευμένους γιατρούς

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του προσωπικού των νοσοκομείων και των φορέων του Υπουργείου Υγείας σε …