Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / ΠΦΣ: Ζητά διευκολύνσεις στην απόδοση rebate για τα φαρμακεία υπό καθεστώς παρακράτησης

ΠΦΣ: Ζητά διευκολύνσεις στην απόδοση rebate για τα φαρμακεία υπό καθεστώς παρακράτησης

Mε επιστολή του στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Βασίλειο Πλαγιανάκο, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητά καταβολή του rebate σε ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις, στην περίπτωση των φαρμακείων που αδυνατούν να πληρώσουν εφάπαξ το rebate στον Οργανισμό μετά τη λήξη της παρακράτησης.

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα φαρμακεία τα οποία βρίσκονται σε καθεστώς παρακράτησης, και αφορά την απόδοση του rebate μετά τη λήξη της παρακράτησης.

Πιο συγκεκριμένα, για τα φαρμακεία αυτά, για το χρονικό διάστημα που  έχουν παρακράτηση, ο ΕΟΠΥΥ δεν εισπράττει το rebate που αναλογεί. Το πρόβλημα εντοπίζεται στις περιπτώσεις που λήγει η παρακράτηση, όποτε ο ΕΟΠΥΥ ζητά την καταβολή εφάπαξ του rebate.

Το αποτέλεσμα είναι τα φαρμακεία, λόγω και της υφιστάμενης οικονομικής κατάστασης, να αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα  ρευστότητας   και να αδυνατούν να  ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Για τον λόγο αυτό, ζητούμε η καταβολή του rebate, σε αυτές τις περιπτώσεις, να γίνεται σε ισόποσες  εξαμηνιαίες δόσεις».

Check Also

Έλεγχος στα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ: Τα μέτρα για την ορθολογική και ασφαλή διαχείριση των ΦΥΚ

Ο ΕΟΠΥΥ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την Έκθεση Ελέγχου 1/2026 του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία …

Health Update
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.