Αρχική / Επικαιρότητα / 15 παιδιά από την περιοχή της Ναυπακτίας νοσηλεύονται στην Πάτρα με συμπτώματα μικροβιακής ίωσης

15 παιδιά από την περιοχή της Ναυπακτίας νοσηλεύονται στην Πάτρα με συμπτώματα μικροβιακής ίωσης

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης 15 παιδιά, ηλικίας από εννέα μηνών έως 3,5 ετών, τα οποία παρουσιάζουν πυρετό, γαστρεντερικές διαταραχές και αφυδάτωση.

Ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, μιλώντας στο ΑΠΕ, ανέφερε: «Προχθές μεταφέρθηκε από τη Ναυπακτία στο “Καραμανδάνειο” ένα παιδί με συμπτώματα μικροβιακής ίωσης, ενώ μέχρι χθες το βράδυ μεταφέρθηκαν από την ίδια περιοχή άλλα έξι παιδιά με παρόμοια συμπτώματα».

«Έπειτα από λίγες ώρες, μεταφέρθηκαν από τη Ναυπακτία στο “Καραμανδάνειο” άλλα οκτώ παιδιά με τα ίδια συμπτώματα, ενώ δύο από τους μικρούς ασθενείς νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας».

Ο κ. Καρβέλης παρουσιάστηκε καθησυχαστικός: «Στα παιδιά παρέχεται η κατάλληλη ιατρική φροντίδα και θεραπευτική αγωγή, ενώ προχωρά ο εργαστηριακός έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία που τους προκάλεσε τα προβλήματα υγείας».

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Check Also

Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού προστατεύει παιδιά και εφήβους από Long Covid, σύμφωνα με μελέτη

Ο εμβολιασμός κατά του SARS-CoV-2, του ιού που προκαλεί την Covid-19, δεν μειώνει απλά τον …