Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ασφαλιστικά Ταμεία / «10 χρόνια Ε.Ο.Π.Υ.Υ.»: Όσα ειπώθηκαν την πρώτη μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων

«10 χρόνια Ε.Ο.Π.Υ.Υ.»: Όσα ειπώθηκαν την πρώτη μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων

«Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. εκσυγχρονίζεται, αναπτύσσεται και αποτελεί το θεμέλιο της υγείας των κατοίκων της χώρας»: Αυτό είναι το μήνυμα της πρώτης ημέρας της επετειακής εκδήλωσης για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Οργανισμού. Υπουργοί και εξέχοντα στελέχη της κυβέρνησης τίμησαν με την συμμετοχή τους την επετειακή εκδήλωση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ενώ οι συμμετέχοντες και ομιλητές ξεπέρασαν τα 600 άτομα: 70 ομιλητές, 220 που άτομα συμμετείχαν με φυσική παρουσία στο Πολεμικό Μουσείο και 330 που συμμετείχαν διαδικτυακά.

Εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας και φορέων του τομέα της Yγείας τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, συμπεριλαμβανομένων και των θεσμικών εκπροσώπων της φαρμακοβιομηχανίας και του Προέδρου του ΕΟΦ Δημητρίου Φιλίππου, εκπροσώπων των ιδιωτικών κλινικών και πολλών εκπροσώπων ασθενών.

Ο Yπουργός Υγείας, Αθανάσιος Πλεύρης, στην κεντρική ομιλία του, με θέμα «Οι μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Υγείας και ο ρόλος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.», μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και ξεπέρασε ο Οργανισμός, ώστε σήμερα να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, πιο σύγχρονος και με περισσότερους πόρους.

Στη συνεδρία «Η δεκαετής πορεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και το όραμα της επόμενης ημέρας για έναν σύγχρονο Οργανισμό δίπλα στον πολίτη», την οποία συντόνισε η Διοικήτρια του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Θεανώ Καρποδίνη, συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας Αθανάσιος Πλεύρης, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο πρώην Διοικητής Σωτήρης Μπερσίμης. Σε ένα οδοιπορικό από την ίδρυσή του έως σήμερα, αφηγήθηκαν τις εμπειρίες τους, δηλώνοντας όλοι περήφανοι για τα επιτεύγματα του Οργανισμού.

Ο Θεόδωρος Πασχάλης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού Ε.Ο.Π.Υ.Υ., μίλησε για τον σχεδιασμό υπηρεσιών υγείας προσαρμοσμένο στις ανάγκες των πολιτών, με προσκεκλημένους τον Δημήτριο Μπούμπα, Καθηγητή Παθολογίας Ε.Κ.Π.Α. και Πρόεδρο του ΚΕΣΥ, τον Κώστα Αθανασάκη, Επίκουρο Καθηγητή Οικονομικών της Υγείας Πα.Δ.Α., τον Χρήστο Δαραμήλα, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.), τον Νίκο Δέδε, Πρόεδρο της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, και τον Πέτρο Λυμπερίδη, Πρόεδρο Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών – Ν.Π.Δ.Δ.

Την εξέλιξη και το μέλλον της φαρμακευτικής περίθαλψης συζήτησε η Παναγιώτα Λίτσα, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Φαρμάκου, Γενική Διεύθυνση Οργάνωσης και Σχεδιασμού Υπηρεσιών Υγείας, Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με συνομιλητές την Ιωάννα Αλυσανδράτου, Πρόεδρο Ελληνικής Κοινότητας Πνευμονικής Υπέρτασης, ως εκπρόσωπο ασθενών, και τους Σεραφείμ Ζήκα, Α’ Αντιπρόεδρο Π.Φ.Σ., Πρόεδρο Ι.Δ.Ε.Ε.Α.Φ., Ολύμπιο Παπαδημητρίου, Πρόεδρο Σ.Φ.Ε.Ε., και Θεόδωρο Τρύφων, Πρόεδρο Π.Ε.Φ., ως εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας.

Ο Νίκος Κικίλιας, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Συμβάσεων Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μίλησε για τον ρόλο και τη στρατηγική του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στην ανάπτυξη δικτύου συμβάσεων υγειονομικής περίθαλψης. Στη συνεδρία συμμετείχε η Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στην κοινή προσπάθεια Υπουργείου Εργασίας και Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να αναπτύξουν συμβάσεις κοινωνικής φροντίδας, που όμως αποφέρει καρπούς, και -όπως είπε- σύντομα αναμένονται νέες συμβάσεις με τα Κέντρα Διημέρευσης και Φροντίδας των ατόμων με αναπηρία για την κάλυψη των τροφείων τους. Συμμετείχαν, επίσης, οι Θεόδωρος Χαμακιώτης, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών, και ο Γεώργιος Δημητριάδης, Πρόεδρος ΕΛΛΕΝΙΚ και ΜΥ (Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης).

Οι Θεόδωρος Πασχάλης και Νίκος Κικίλιας συντόνισαν από κοινού τη στρογγυλή τράπεζα, με τίτλο Πρόληψη, ποιότητα και αποτελεσματικότητα στις υπηρεσίες υγείας, που αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της ανάπτυξης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με συμμετοχή των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη και Ιωάννη Κωτσιόπουλου, και της Προέδρου Ο.ΔΙ.Π.Υ. και Καθηγήτριας Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας, Ε.Κ.Π.Α. Δάφνης Καϊτελίδου, καθώς και του πρώην Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών Σέργιου Σταμπουλούς.

Η εργασίες διεξήχθησαν σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα αισιοδοξίας για ένα καλύτερο μέλλον για τον Οργανισμό και την Υγεία στη χώρα.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο Αναστάσιος Λιάσκος, τ. Υφυπουργός Τουρισμού, σήμερα Πρόεδρος Δ.Σ. Πολεμικού Μουσείου, το οποίο φιλοξένησε την εκδήλωση. Παρέστησαν, επίσης, εκπρόσωποι ΓΕΕΘΑ, ΓΕΝ, ΓΕΣ, ΓΕΑ.

Εκ μέρους του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, ο Ταξίαρχος (ΥΙ) Εμμανουήλ Παντελίδης. Ο Υπαρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Ανδρέας Κορωνάκης εκπροσώπησε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό ΓΕΣ Άγγελο Χουδελούδη. Ως εκπρόσωπος ΓΕΝ παρέστη ο Αρχιπλοίαρχος Γιατρός Λάμπρος Μπιλάλης, Διευθυντής Διοικητής Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Check Also

10 χρόνια Ε.Ο.Π.Υ.Υ. – Πυλώνας στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 24 Φεβρουαρίου η επετειακή διημερίδα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, …