Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Τρεις περιπτώσεις πλαστών πτυχίων εντοπίστηκαν από τον ΙΣΑ

Τρεις περιπτώσεις πλαστών πτυχίων εντοπίστηκαν από τον ΙΣΑ

Στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, ο ΙΣΑ έχει ξεκινήσει διαδικασία ελέγχου των τίτλων σπουδών των μελών του, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Συλλόγου να επικοινωνούν το τελευταίο χρονικό διάστημα με πανεπιστήμια του εξωτερικού, προκειμένου να γίνει διασταύρωση των στοιχείων.

Σε τρεις περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι είχαν προσκομισθεί πλαστά πτυχία. Ειδικότερα, δύο μέλη του ΙΣΑ είχαν προσκομίσει πλαστά πτυχία από πανεπιστήμια του εξωτερικού, με τον έναν εκ των δύο να έχει μόλις ξεκινήσει ειδικότητα σε δημόσιο νοσοκομείο. Η άλλη περίπτωση αφορά πολίτη που ισχυρίζεται ψευδώς ότι είναι γιατρός. Ο ίδιος έχει πλαστογραφήσει το πτυχίο ελληνικού πανεπιστημίου, ενώ συνεργάζεται με αθλητικά σωματεία και παρουσιάζεται ως καρδιολόγος.

Παρόλο που ο ΙΣΑ δεν μπορεί να παρέμβει σε μη μέλη του, διαβίβασε τον εν λόγω φάκελο στον αρμόδιο εισαγγελέα τον Σεπτέμβριο του 2014. Όπως, όμως, προέκυψε από την έρευνα, ο συγκεκριμένος πολίτης εξακολουθεί να ασκεί παράνομα το ιατρικό επάγγελμα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών…

Check Also

Επιδημίες του χειμώνα: Οι πολίτες ρωτούν, οι ειδικοί ιατροί απαντούν

Την ανάγκη να εντατικοποιηθεί ο εμβολιασμός κατά της γρίπης και, αντίστοιχα, και κατά του Covid- …