Αρχική / Επικαιρότητα / Στο 1520 οι καταγγελίες για παραβάσεις από τις επιχειρήσεις – Οι διευκρινίσεις που έδωσε σήμερα ο Ν. Παπαθανάσης

Στο 1520 οι καταγγελίες για παραβάσεις από τις επιχειρήσεις – Οι διευκρινίσεις που έδωσε σήμερα ο Ν. Παπαθανάσης

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Νίκος Παπαθανάσης, έδωσε σήμερα διευκρινίσεις σχετικά με το άνοιγμα επιχειρήσεων από τη Δευτέρα, 4 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, τα καταστήματα που θα επαναλειτουργήσουν είναι τα βιβλιοπωλεία, τα καταστήματα με γραφική ύλη, τα καταστήματα υπολογιστών και λογισμικού, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, αθλητικών ειδών, ανθέων, τα ΚΤΕΟ, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και τα καταστήματα για γυάλισμα υποδημάτων, οπτικών.

Τα μέτρα προστασίας πρέπει να τηρούνται αυστηρά, τόνισε ο Υφυπουργός, δηλαδή η αναλογία των τετραγωνικών μέτρων για τους πελάτες, η απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας, ο κατάλογος των ραντεβού όπου χρειάζεται, καθώς και τα ατομικά μέτρα προστασίας, δηλαδή η χρήση μάσκας και το πλύσιμο των χεριών.

Θα υπάρξουν κυρώσεις για τους παραβάτες, ενώ παράλληλα, λειτουργεί και η γραμμή 1520 για καταγγελίες μη τήρησης των μέτρων και για φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Τα ωράρια λειτουργίας

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, τα καταστήματα τροφίμων θα συνεχίσουν να λειτουργούν από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 9:00 το βράδυ τις καθημερινές, και από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 8:00 το βράδυ τα Σάββατα μέχρι τις 9 Μαΐου. Όσον αφορά το ωράριο κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής, αυτό μπορεί να διαμορφωθεί από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 10:00 το βράδυ τις καθημερινές, και από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 9:00 το βράδυ τα Σάββατα.

Σημειώνεται ότι καταστήματα μασάζ, πιλάτες και personal training δεν επιτρέπεται να επαναλειτουργήσουν.

Τα καταστήματα στα οποία δεν ισχύει η αναστολή λειτουργίας, θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο, Κυριακή.

Check Also

Υπέρ της επαναφοράς στην κανονική λειτουργία του Παίδων Πεντέλης και του Σισμανογλείου ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής, στο πλαίσιο της χθεσινής του συνεδρίασης, εξέδωσε ψήφισμα με το …