Η πορεία της πανδημίας καταγράφει μία σημαντική ύφεση με μείωση των νέων κρουσμάτων κατά 32%, είπε πριν από λίγο η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.
Σύμφωνα με την ίδια, υπολογίζεται πως 1.000 περίπου κρούσματα καθημερινά αφορούν επαναλοιμώξεις και αυτή τη στιγμή υπάρχουν 114.000 ενεργά κρούσματα στην επικράτεια.
Αύξηση νέων κρουσμάτων καταγράφεται στα άτομα άνω των 55 ετών.
Η κα Παπαευαγγέλου υποστήριξε πως η πανδημία είναι ακόμη εδώ και ο ιός θα κυκλοφορεί για αρκετό καιρό ανάμεσά μας.
Μιλώντας για το Πάσχα, είπε πως ναι μεν είναι καλύτερα τα πράγματα φέτος και λόγω της εμβολιαστικής κάλυψης και λόγω του ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι ηπιότερη, ωστόσο τόνισε ότι θα πάμε στην εκκλησία με μάσκα, θα τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας και πως είναι καλό να κάνουμε ένα self test πριν επισκεφτούμε ευάλωτα άτομα.
Health Update Health Update