Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Σίριαλ η επαναλειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου στο «Αγία Σοφία»

Σίριαλ η επαναλειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου στο «Αγία Σοφία»

Στις 19 Ιουνίου, το ΓΝΑ Παίδων «Η Αγία Σοφία», αναφερόμενη στην επαναλειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του, γνωστοποίησε τα εξής:

Για το χρονικό διάστημα 10 έως 18 Ιουνίου 2020, στο Ειδικό Κέντρο Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών σε Παιδιά (ΕΚΑΣΚΑΠ), πραγματοποιήθηκαν:

  • Τρεις (3) επεμβατικοί καθετηριασμοί σε παιδιά ηλικίας 2 ετών (άρρεν), 15 ετών (θήλυ), 7 ετών (θήλυ) κατά το διάστημα (10-16/06/2020).
  • Ένας (1) διαγνωστικός καθετηριασμός, σε παιδί 8 ετών (άρρεν), στις 18/06/2020.
  • Μέχρι τέλος του μηνός Ιουνίου έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν τέσσερις (4) επεμβατικοί – διαγνωστικοί καθετηριασμοί (ήτοι: οι δύο (2) στις 23-06-2020 σε δύο βρέφη 3 και 10 μηνών, και για τους άλλους δύο (2) μετά την επιλογή των περιστατικών).

Την προσεχή εβδομάδα (22-26/6-2020) έχει προγραμματιστεί καρδιοχειρουργική επέμβαση σύγκλισης αρτηριακού πόρου σε νεογνό 23 ημερών και στις 02/07/2020 καρδιοχειρουργική επέμβαση με εξωσωματική κυκλοφορία, παιδιού ηλικίας 9 ετών.

Η λειτουργία του ΕΚΑΣΚΑΠ επανέρχεται με γρήγορους ρυθμούς.

Άμεση ήταν η αντίδραση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Η Αγία Σοφία», ο οποίος έσπευσε με ανακοίνωσή του να διευκρινίσει ότι η επαναλειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου στο ΓΝΑ Παίδων «Η Αγία Σοφία» δεν ισχύει. Μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος αναφέρει:

«Αλγεινή εντύπωση μας προξένησε το χθεσινό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία” προσπαθώντας να πείσει την Κοινή Γνώμη ότι το μοναδικό Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στο ΕΣΥ έχει ξεκινήσει να επαναλειτουργεί, μετά το επί μήνες απαράδεκτο κλείσιμό του. Μάλιστα, το Δελτίο Τύπου καταλήγει με τη φράση η λειτουργία του ΕΚΑΣΚΑΠ επανέρχεται με γρήγορους ρυθμούς”…

Σύμφωνα με λειτουργία του ΕΚΑΣΚΑΠ, όχι μόνο δεν επανέρχεται με “γρήγορους ρυθμούς”, αλλά δεν έχει καν ξεκινήσει! Τα στοιχεία που δίνονται από τη Διοίκηση αποτελούν άλλη μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού, καθώς αναφέρονται σε περιστατικά και ιατρικές πράξεις που, ούτως ή άλλως, δεν απαιτούν νοσηλεία στην Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα (ΚΕΜ), την καρδιά του ΕΚΑΣΚΑΠ, η οποία παραμένει ερμητικά κλειστή. Μάλιστα, η Διοίκηση αυτοδιαψεύδεται, αφού στα περιστατικά καθετηριασμών που παραθέτει περιλαμβάνονται κάποια με ημερομηνία προγενέστερη της αναγγελίας επαναλειτουργίας του ΕΚΑΣΚΑΠ, επομένως μπορούσαν να γίνουν και προηγουμένως! Το δε καρδιοχειρουργικό περιστατικό που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα αποτελεί περίπτωση χειρουργείου που επίσης δεν θα χρειαστεί νοσηλεία στην ΚΕΜ»…

Check Also

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ψάχνουμε λύση για δωρεάν απογευματινά χειρουργεία σε κάποιες κατηγορίες ασθενών

“Κοιτάζουμε να εκταμιεύσουμε ένα ποσό, το οποίο θα μπορέσει να δώσει τη δυνατότητα στο κράτος …