Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Πάνω από 1.000 τα τεστ του ΕΟΔΥ στην ΠΕ Ξάνθης – Συναγερμός λόγω μαθήτριας που βρέθηκε θετική

Πάνω από 1.000 τα τεστ του ΕΟΔΥ στην ΠΕ Ξάνθης – Συναγερμός λόγω μαθήτριας που βρέθηκε θετική

Μετά την ανακοίνωση των περιοριστικών μέτρων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, τέθηκε άμεσα σε ισχύ το επιχειρησιακό σχέδιο του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19. Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τον Ερυθρό Σταυρό, επιχειρούν καθημερινά με εντατικούς ελέγχους, ήδη έχουν ξεπεράσει τα χίλια (1.000) τεστ στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Σκοπός της παρέμβασης αυτής είναι να αποτυπωθεί η κατάσταση σε όλους τους Δήμους και Κοινότητες της περιοχής ώστε, σε συνδυασμό με την εντατική ιχνηλάτηση επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, να περιοριστεί η συρροή κρουσμάτων που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Η παρουσία του ΕΟΔΥ στην περιοχή θα είναι συνεχής και οι έλεγχοι θα παραταθούν για όσο διάστημα απαιτηθεί.

Συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, καθώς μαθήτρια που πραγματοποίησε προεγχειρητικό έλεγχο σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε θετική στον νέο κορονοϊό. Προς το παρόν, το σχολείο παραμένει ανοιχτό, ενώ η τάξη της μαθήτριας θα κλείσει προληπτικά.

Check Also

Πώς επιδρά ο SARS-CoV-2 σε εγκύους, νεογνά και πλακούντα

Οι έγκυες γυναίκες έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής νόσου COVID-19, συγκριτικά με τις γυναίκες που δεν …